En er zijn nog steeds gratis spandoeken!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 10, januari 2022
Klaar voor een avontuurlijk 2022!
Ook in 2022 zetten we ons samen in voor de persoonlijke ontwikkeling van scouts in heel Nederland. We blijven bijdragen aan een betere wereld en maken dit ook zichtbaar in onze omgeving. Met Tijd voor Avontuur bijvoorbeeld! In 2021 lanceerden we Tijd voor Avontuur als nieuwe ledenwervingscampagne van Scouting. En bij een Tijd voor Avontuur-evenement hoort natuurlijk een spandoek! Elke Scoutinggroep heeft van ons een unieke code gekregen om een Tijd voor Avontuur-spandoek tegen verzendkosten te bestellen bij ScoutShop. Vraag ernaar bij jullie contactpersoon communicatie of secretaris, als er geen contactpersoon communicatie is toegewezen in Scouts Online. Op = op!

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Workshop boekhouden van Conscribo
  • Koekjes bakken in Scoutingstijl
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Goede voornemens binnen Scouting Academy
We hebben een raar jaar achter de rug waarin we fysieke en online ontmoetingen hebben gehad.
Laten we vooruitkijken naar volgend jaar en beginnen met een aantal goede voornemens. Hierbij wat tips om aan de slag te gaan: neem eens contact op met je opleider, wandelend kun je ook een gesprek hebben over je ontwikkeling. Of duik in je kwalificatiekaart, wat wordt bij kwalificatie van jou verwacht? Mail naar scoutingacademy@scouting.nl als je vragen hebt!
dit bericht is zichtbaar voor praktijkcoaches, regio-organisatoren, trainers en instructeurs.
Mail!
Leer boekhouden als een pro
Zet vrijdag 4 februari om 20:00 uur alvast in je agenda voor de online workshop boekhouden van Conscribo speciaal voor penningmeesters van Scoutingverenigingen. In de workshop behandelen we de basis van het boekhouden, hoe je van individuele transacties naar een jaarverslag gaat, hoe je inzicht krijgt in de cijfers en hoe je de contributie bijhoudt. De workshop is gericht op beginnende penningmeesters en we proberen de workshop ook nuttig te maken voor penningmeesters die op een andere manier boekhouden dan met Conscribo. Ervaring of gebruik van Conscribo is dus niet nodig.
Lees meer!
delen op
NIEUW koekjes bakken in Scoutingstijl
NIEUW koekjes bakken in Scoutingstijl
Nieuw bij ScoutShop: set van drie uitsteekvormen, in elke set zit een vormpje van een (kamp)vuur, tentje en de Franse lelie. Gemaakt in Duitsland van degelijk roestvrijstaal, de vormpjes zullen niet snel vervormen. De bovenrand is gevouwen waardoor de vormpjes niet scherp in je hand drukken.
Nu voor 14,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: It giet oan, of niet?
Op 15 januari vieren we de dag van de Elfstedentocht. Ook al zal de tocht der tochten dit jaar niet plaatsvinden, dan kunnen we er nog wel een heel mooi buitenspel van maken.

  • Keet Kleur komt helemaal geïnspireerd en vrolijk binnenlopen. Ze vertelt aan de bevers dat ze onderweg hiernaartoe zoveel mooie winterse dingen is tegengekomen. De wegen, de sloten, de bomen en natuurlijk ook de huizen! Die zien er nu allemaal zo gezellig en besneeuwd uit. 
  • In delen van de wereld is de winter begonnen en voor beren betekent dat tijd voor een winterslaap. Baloe wordt er helemaal  hongerig van! Om de buikjes weer te vullen maakt Baloe samen met de welpen een heerlijke rijkgevulde snert.
  • De scouts gaan ijsschots lopen. Een groot aantal drijflichamen zijn aan elkaar vastgebonden en drijven tussen twee walkanten. De hele ploeg moet zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant lopen.
  • Ga met je groep explorers een sportwedstrijd organiseren en uitvoeren. Bedenk wanneer, wat en hoe je deze wedstrijd gaat organiseren en uitvoeren.
  • De roverscouts maken kennis met elf groepen uit hun regio. Samen voeren ze een (online) opkomst uit en delen hun bevindingen op sociale media.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Welke leefstijluitdaging is de perfecte HIT voor jou?
Medewerker Leefstijl HIT Zeewolde
 
Jij zorgt met je collega samen voor onze 70 hectare, opstallen en materialen
Coördinator team Beheer Scoutinglandgoed Zeewolde
 
Financieel advies geven is jou niet vreemd
Adviseur team Cashmanagement
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland