Makkelijk meer geld inzamelen dankzij diverse verkoopmogelijkheden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
januari 2022
Scouting Nederland vernieuwt loterij door samenwerking Grote Clubactie
 
Beste scout,

Al sinds 1992 organiseert Scouting Nederland de Nationale Scoutingloterij. 60% van de opbrengst van de lotenverkoop was hierbij voor je Scoutinggroep, de andere 40% werd gebruikt om de kosten van de loterij mee te dekken en kwam daarnaast te goede aan het Scouting Nederland Fonds. De afgelopen tijd is gebleken dat de eisen die aan de vergunning om een loterij te mogen houden gesteld worden, ieder jaar strenger worden en de kosten hoger. Online doneren en digitale loten verkopen wordt steeds normaler en mensen hebben steeds minder vaak contant geld in huis. 

Omdat de Nationale Scoutingloterij geen online verkoop kent en de vergunning vernieuwd moest worden, is er besloten te kijken naar andere mogelijkheden voor de toekomst en heeft het landelijk bestuur daarom besloten om per 1 januari 2022 te stoppen met het zelf organiseren van de Nationale Scoutingloterij en een samenwerking aan te gaan met de Grote Clubactie.

Wat betekent dit voor jouw Scoutinggroep? 
Vanaf 2022 kan jouw Scoutinggroep loten verkopen van de Grote Clubactie. Dat is lucratief omdat de opbrengst per lot hoger is, namelijk €2,40 per lot van €3,00. Dat is 80% per lot, tegen 60% per lot van de Nationale Scoutingloterij. Het basisdoel om Scoutinggroepen met deze loterij financieel te ondersteunen, blijft hiermee gehandhaafd. 

Met de overstap naar de Grote Clubactie komen ook andere voordelen voor de deelnemende Scoutinggroepen, waaronder een breed scala aan mogelijkheden voor elke speltak om op een voor die leeftijd passende manier loten te verkopen. Ook is er een mogelijkheid om speciale loten te verkopen aan bedrijven of samenwerkingspartners en is tijdens de gehele verkoopperiode voor alle deelnemers inzichtelijk hoe de verkoop ervoor staat. 

Er doen al 130 Scoutinggroepen mee met de Grote Clubactie, voor hen verandert er niets en ook zij zijn weer van harte welkom om volgend jaar mee te doen. 

Wil je weten wat voor jouw Scoutinggroep alle voordelen zijn aan meedoen met de Grote Clubactie? Kijk dan op deze pagina voor een handige vergelijking tussen de Nationale Scoutingloterij en de Grote Clubactie. 

Vragen?
We snappen heel goed dat dit binnen jullie bestuur en Scoutinggroep vragen oproept. Op een groot deel van deze vragen hebben we voor jullie al een antwoord dat te vinden is op de veelgestelde vragen-pagina. Staat je vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar communicatie@scouting.nl of stel je vraag rechtstreeks aan de servicedesk van de Grote Clubactie.

Aanmelden en informatie aanvragen
Vanuit de Grote Clubactie is er een informatiepakket beschikbaar waarin alle mogelijkheden uitgelegd worden. Die kun je aanvragen via de Scoutingpagina op de website van de Grote Clubactie. Via deze pagina is het ook mogelijk om je Scoutinggroep meteen aan te melden. Meer informatie over de Grote Clubactie vind je ook op deze pagina

Doet jouw Scoutinggroep al mee met de Grote Clubactie? Dan verandert er voor jullie niets. We hopen natuurlijk dat jullie volgend jaar weer meedoen! 

Met vriendelijke groet,

Domino Booij
Landelijk team Communicatie 
Contactpersoon Grote Clubactie
Lees meer!
Dit bericht is verstuurd aan alle voorzitters, secretarissen en penningmeesters van Scoutinggroepen.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland