Een hogere opbrengst voor je groep
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 11, januari 2022
Een opvolger voor Nationale Scoutingloterij
Al sinds 1992 organiseert Scouting Nederland de Nationale Scoutingloterij. De afgelopen tijd is gebleken dat de eisen die gesteld worden aan de vergunning om een loterij te mogen houden, ieder jaar strenger worden en de kosten hoger. Omdat de Nationale Scoutingloterij ook geen online verkoop kent en de vergunning vernieuwd moest worden, is er besloten te kijken naar andere mogelijkheden voor de toekomst. Daarom zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met de Grote Clubactie.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • MVKT: Meer Vrijwilligers in Korte Tijd
  • HIT-courant is live!
  • Crowdfund een verbouwing met Steunscouting.nl
  • Jouw spellen maandelijks bekeken door 13.000+ mensen!
  • Scouting Hashtrack 2022
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Ontwikkel je trainersvaardigheden
Wil jij alles weten over werkvormen en leerstijlen, of hoe je het beste omgaat met groepsdynamiek en weerstand? Met de training 'trainersvaardigheden’ leer je jouw trainingen nog beter te maken en geef je workshops als de beste. Lijkt het je wat? Klik hieronder op 'Scouts Online' en schrijf je in!
Lees meer!
dit bericht is zichtbaar voor Scouting Academy trainers.
delen op
MVKT: Meer Vrijwilligers in Korte Tijd
Komt het werk binnen jouw vereniging vaak op dezelfde schouders terecht? Heeft jouw vereniging een tekort aan vrijwilligers? Wil jij in een korte periode het imago rondom het vrijwilligerswerk binnen je vereniging verbeteren? Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, MVKT, is de methodiek om Scoutingverenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers. In deze cursus word je begeleid met het vinden van meer vrijwilligers voor jouw groep of regio. Binnenkort is deze methode beschikbaar voor Scoutinggroepen en -regio's in heel Nederland. Houd daarvoor de volgende @-scout en social media kanalen van Scouting Nederland in de gaten!
Meer updates!
HIT-courant 2022 is live!
Het nieuwe jaar 2022 is begonnen! Hét jaar waarin wij (hopen) eindelijk het 65-jarig bestaan van de HIT te kunnen vieren! Jij of jouw leden zijn er toch ook bij? Dit jaar zijn er maar liefst 90 kampen die georganiseerd worden, verdeeld over acht plaatsen in Nederland. In de HIT-courant vind je alle kampen, alle informatie en alle HIT-plaatsen. Download hem snel op hit.scouting.nl en maak alvast je keuze: overleg met je vrienden of ga lekker in je eentje. Je kan inschrijven vanaf 23 januari.
Lees meer!
delen op
Crowdfund je verbouwing met Steunscouting.nl 
Steunscouting.nl is het crowdfundingplatform speciaal voor Scoutinggroepen en andere Scoutingorganisaties zoals evenementen en terreinen. Met Steunscouting.nl kan iedere groep inkomsten genereren voor projecten waar alle leden baat bij hebben: van nieuwe tenten tot pionierhout en van een speciaal zomerkamp tot de bouw van een nieuw clubhuis.
Lees meer!
delen op
Een uitdaging voor jou: word manager bij Scoutcentrum Rotterdam 
Ben je weleens op Scoutcentrum Rotterdam geweest? Het is een prachtig natuurterrein, vlak bij alle voorzieningen van de stad. Met Scoutingkampeerders en scholieren op kamp. Met kano’s, een klimbaan boven water en een sportveld. Voor de tweede helft van 2022 zoekt het terrein nieuwe managers! Dus heb jij ervaring met het organiseren van Scoutingprojecten en hou jij van buiten zijn? Bekijk dan de vacature en misschien woon jij straks in een monument.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop Sjorringtouw spleitex 12mm 220 meter
NIEUW bij ScoutShop Sjorringtouw spleitex 12mm 220 meter
Spleitex is het meest gebruikte pioniertouw. Het voelt minder stug aan dan touw van een natuurvezel, zoals hennep of manilla maar heeft de voordelen van een kunstvezel. Voordelen ten opzichte van (natuurvezel)touwen als manilla en hennep is de hogere breeksterkte én omdat het een kunstvezel is heeft het een langere levensduur. Spleitex was bij ScoutShop al verkrijgbaar in 8 en 10 mm dikte maar nu ook in 12 mm. Breeksterkte: 2050 kg
Nu voor 219,95
Bestel nu
delen op
 
Scouting Hashtrack 2022
In het derde weekend van februari 2022 is het zover: Hashtrack 2022! Een fun-teambuilding-online game voor Scoutingleden met leuke, pittige opdrachten en best moeilijke vragen. Inschrijven is gratis en de hoofdprijs is het felbegeerde winnaarsbord... Op de vernieuwde website vind je alle info en volg ze op Twitter voor hints en tips!
Lees meer!
delen op
Jouw spellen maandelijks bekeken door 13.000+ mensen!
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Deze ideeën komen dan als de bekende speltips elke twee weken in de @-scout én hiermee zal de activiteitenbank worden aangevuld. Die heeft maar liefst 13.000+ unieke bezoeken per maand! Doe daarom met ons mee op zondag 23 januari 2022! Landelijk team Spel organiseert een ONLINE Spelathon van 10.00 tot 15.00 uur. Met elkaar gaan we die dag onder begeleiding van de spelspecialisten brainstormen om leuke, nieuwe en uitdagende activiteiten te bedenken en spelideeën uit te wisselen.
Lees meer!
delen op
Speltips: niet op de wal
Ook al liggen bij veel water groepen de boten op het droge, dat betekent nog niet dat er geen gave (water)activiteiten gedaan worden.

  • Steven en Sterre hebben de twee verschillende kanten van hun boot een andere naam gegeven. Stuiter ziet dat ze daar ook kleuren voor gebruiken, zo heeft de ene kant een rode lamp (bakboord/links) en de andere kant een groene lamp (stuurboord/rechts). Steven heeft hiermee een speurtocht uitgezet.
  • Raksha is bezorgd om Mowgli en Shanti. Ze willen gaan roeien op de Kanyerivier. Voordat ze van Raksha mogen gaan roeien moeten ze eerst op de Nishaani-plaats 'droog' oefenen.
  • Het CWO-bordspel is ontwikkeld door de Katwijkse Zeeverkenners om op een leuke manier alle onderwerpen van Kielboot 1, 2 en 3 onder de knie te krijgen. De scouts spelen het spel met bijna 400 vragen en opdrachten.
  • De explorers hebben samen al heel wat uren op en rond het water doorgebracht. Marlen hebben ze al vele keren gedaan. Bij dit spel gaan ze kijken hoe goed ze zijn in marlen, want kunnen ze het ook geblinddoekt?
  • Met elkaar maken de roverscouts een mooie film over een bekende zeeslag, bijvoorbeeld de aanval op Pearl Harbor.
Lees meer!
delen op
Bestel je groepskleding bij Scoutfitondemand.nl
De Scoutfit is na jaren al niet meer weg te denken uit het Scoutingstraatbeeld. Afgelopen jaren kon je je Scoutfit compleet maken met het blauwe Scoutfit-vest en het Scoutfit-shirt. Om meer ruimte te geven aan de zichtbaarheid en diversiteit van Scoutinggroepen, is er nu Scoutfit on demand.

Met Scoutfit on demand bieden we Scoutinggroepen en -regio's de mogelijkheid om officiële Scoutfitkleding op maat te laten maken. Al deze officiële producten zijn voorzien van het Scouting Nederland logo op de rechtermouw en kun je aanvullen met een eigen (groeps)logo of een naam of tekst op de kleding.  

Hiermee is Scoutfit on demand de officiële vervanger van het blauwe Scoutfit-vest en Scoutfit-T-shirt zoals deze bij ScoutShop verkrijgbaar was. Deze zijn nog (beperkt) verkrijgbaar maar hiervoor geldt op=op. 
Scoutfit on demand
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
We doen het samen, met goede afspraken
Ondersteuner WBTR - Team Kennisnetwerk
 
Jij zit graag thuis achter de balie
Medewerker Accountsupport/Helpdesk
 
Meer dan 10.000 scouts bij jou over de vloer
Manager(s) Scoutcentrum Rotterdam
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland