En vergeet het middenkatern niet!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 12, januari 2022
Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd
Komt het werk binnen jouw vereniging vaak op dezelfde schouders terecht? Heeft jouw vereniging een tekort aan vrijwilligers? Wil jij in een korte periode het imago rondom het vrijwilligerswerk binnen je vereniging verbeteren? Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag? Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is dé methodiek om Scoutingverenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Het traject is in de originele sportversie al door een aantal Scoutinggroepen doorlopen en daar zijn mooie successen uitgekomen. Wil jouw vereniging ook deelnemen? Inschrijven is mogelijk vanaf vandaag! 

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Grensoverschrijdend gedrag
  • NIEUW bij ScoutShop
  • Onderzoek spelvisie waterscouting
  • Deadline groepskatern Scouting Magazine
  • Duinenmars 2 en 3 april 2022
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Ontwikkelkansen tijdens de HIT
Van 15 t/m 18 april is het Pasen en doen scouts uit heel Nederland mee aan de HIT: HikesInteressekampen en Trappersexpedities. Bij de verschillende HIT's komen allerlei competenties van Scouting voorbij. Doe er je voordeel mee: kies een leuke activiteit uit de HIT Courant, schrijf je in en ga met je groep aan de slag met de competenties die daarbij horen! 
Lees meer!
dit bericht is zichtbaar voor praktijkbegeleiders.
delen op
Grensoverschrijdend gedrag
Grensoverschrijdend gedrag is nu een veelbesproken onderwerp in Nederland. Er is veel aandacht voor de sociale veiligheid bij bedrijven en organisaties. Het is geen leuk onderwerp, maar wel een héél belangrijk onderwerp om te bespreken binnen jouw team(s). En bovenal om het bespreekbaar te houden. Zo zorg je er samen voor dat jeugdleden en vrijwilligers het Scoutingspel kunnen spelen in een sociaal veilige situatie.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop
NIEUW bij ScoutShop
ScoutShop heeft een nieuwe kleur toegevoegd aan de populaire Scouting Original hoodies. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Onderzoek spelvisie waterscouting
Ongeveer een jaar geleden heeft spelteam waterscouting een enquête verstuurd naar alle groepen met waterspeltakken. Hierin werd gevraagd of de huidige ondersteuning op het gebied van waterscouting voldoende is om deze identiteit zo goed mogelijk tot stand te laten komen. De resultaten staan nu online in een rapport en een infographic met een korte toelichting.
Lees meer!
delen op
Deadline groepskatern Scouting Magazine
Let op: je hebt nog tot en met donderdag 3 februari 12.00 uur om jouw groepskatern te vullen voor het Scouting Magazine wat eind februari bij al jouw leden op de mat ligt.
Lees meer!
delen op
Duinenmars 2 en 3 april 2022
De Duinenmars is een wandelmars die elk jaar op twee dagen (een zaterdag en een zondag) wordt gehouden. Iedereen kan aan de wandeltocht meedoen, zowel in een groep als individueel. Er kan op zaterdag of op zondag (of natuurlijk op beide dagen) gelopen worden, in afstanden van 5 tot en met 40 km. De routes lopen voor een groot deel door de duinen, gelegen tussen Kijkduin en Wassenaar. De routes worden zoveel mogelijk over wandelpaden uitgezet, zodat weinig of geen hinder wordt ondervonden van het verkeer.
Lees meer!
delen op
Speltips: eerste hulp bij Scouting
In aanloop naar de 'Dag van het alarmnummer 112' aan de slag met onze hulpdiensten. Bij Scouting leren we al jong veilig met bijlen en messen omgaan en zitten we regelmatig rond het kampvuur. Leren wat we moeten doen als het misgaat hoort daar ook bij.

  • Rebbel weet van alle hulpdiensten wat ze doen en wie ze zijn. In Nederland, maar ook in het dorp Hotsjietonia, zijn er beroepen die onder de hulpdiensten vallen die alles veiliger maken.
  • Baloe komt in paniek aanrennen bij het wolvenhol. Hij is helemaal buiten adem. Mowgli en Shanti willen natuurlijk graag weten wat er aan de hand is. Baloe vertelt dat er een ongeluk is gebeurd en belt 112.
  • Een samenleving zonder hulpdiensten is bijna niet voor te stellen. Huizen zouden afbranden en mensen zouden op straat blijven liggen na een ongeluk. Net als scouts staan de hulpdiensten altijd voor iedereen klaar om hulp te bieden.
  • De explorers gaan een externe partij vragen om een cursus EHBO te geven waarin iedereen "master" wordt in een bepaald onderdeel. Wie word een master in pleisters plakken?
  • Zoals altijd mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ook tijdens de coronacrisis. De roverscouts gaan helpen want ze zijn altijd ready to help.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
De financiën van Scoutcentrum Buitenzorg zijn bij jou in goede handen
Financieel medewerker
 
Stuur jij onze verkennende scouts naar internationale broeinesten?
HRM’er internationaal seminarteam
 
Jij versterkt de waterkwaliteit van landelijke evenementen
Lid speladviesteam waterscouting
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw onderwerpen kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland