Geld, toch ook een belangrijk onderdeel bij Scouting.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 13, februari 2022
In contact met je gemeente
Op 16 maart staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Een goede relatie met de gemeente is essentieel. Vertegenwoordigers van vijftien Scoutinggroepen uit Arnhem en Scoutingregio Klein Gelderland ondertekenden met de wethouder onlangs een convenant waarin afspraken worden gemaakt over accommodatie, gebruik van openbare ruimte, subsidieregelingen en vergunningen. Een goede stap binnen het thema positief jeugdbeleid. Secretaris Mirjam van Anne de Guigné legt uit.

Lees meer!
delen op

Nog meer in deze @-scout:
  • Petitie tegen regeldruk
  • Zorgvuldig met geld omgaan en fraude voorkomen
  • Digitaal collecteren met Jantje Beton
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Maak je Scoutinggroep rijker door ook online te collecteren tijdens de Jantje Beton Collecte!
Collecteert jouw Scoutinggroep mee voor Jantje Beton? Samen met al je leden kun je je Scoutinggroep nu nog rijker maken met de online collectebussen! Hoe meer collectebussen je Scoutinggroep heeft, hoe meer geld je kunt ophalen! 50% van de opbrengst gaat naar je eigen clubkas en 50% naar Jantje Beton. Daarnaast maakt elke Scoutinggroep kans op toffe prijzen zoals een clubbonus van €250 en en speelpakket of een van de 20 andere supertoffe speelpakketten. Binnen 2 minuten maakt ieder lid van jouw groep een eigen online collectebus aan via deze link: https://bit.ly/3HQlh9a
Lees meer!
delen op
Last van regeldruk? Teken de petitie!
Het NOV is een petitie gestart om regeldruk tegen te gaan en roept jeugd- en jongerenorganisaties op om deze te ondertekenen. De overheid legt vrijwilligersorganisaties allerlei regels op. De WBTR en het het inschrijven bij het UBO-register zijn daar voorbeelden van. In totaal lijden zo’n 330.000 verenigingen en stichtingen onder regelzucht. Vaak zijn regels gebaseerd op een incident, maar worden de regels uitgesmeerd over alle organisaties. Dit gebeurt zo vaak dat het voor besturen onmogelijk wordt om alle veranderende regelgeving bij te houden, daarnaast is regelgeving vaak complex, onduidelijk en technisch. Hoog tijd voor verandering dus!
Naar 
petitie!
Naambandje Jantje Beton 2022
Naambandje Jantje Beton 2022
Ook dit jaar weer verkrijgbaar bij ScoutShop. Het naambandje voor de Jantje Beton collecte van 2022. Deze kan je als bedankje én ter stimulans geven aan je collectanten.
Nu voor 0,50
Bestel nu
delen op
 
Zorgvuldig met geld omgaan en fraude voorkomen
Helaas komt fraude binnen allerlei organisaties voor, ook in de Scoutingwereld. Je vertrouwt de mensen in jouw groep, toch? De vraag is daarom dus ook niet ‘is onze penningmeester te vertrouwen?’, want als het goed is zal iedereen op die vraag volmondig ‘ja’ zeggen. Hoe kun je er dan voor zorgen dat fraude voorkomen en herkend kan worden?
Lees meer!
delen op
Maritiem Scouting Fonds
Er op uit met je lelievlet, wind in de zeilen, uitdagende (en veilige) activiteiten met je medescouts ondernemen...
Er is een nieuwe mogelijkheid voor waterscoutinggroepen om geld aan te vragen voor investeringen in materialen. Een bijdrage uit het Maritiem Scouting Fonds kan door waterscoutinggroepen worden aangevraagd voor duurzame investeringen in materialen aan boord, veiligheidsmaterialen voor op het water, of onderdelen van de vloot. Meer info, de voorwaarden en aanvraagformulieren vind je op Scouting.nl (onderaan de pagina)
Lees meer!
Speltips: World Thinking Day
Op 22 februari vieren we World Thinking Day (Denkdag) of Baden Powelldag (Founders Day) op deze dag vieren we de geboortedag van zowel lord als lady Baden Powell. Op deze dag zijn er tradities die in de loop van de jaren zijn verwatert zoals het versturen van een denkdagkaart, geld ophalen voor het denkdagfonds om minderbedeelden te helpen en het dragen van klimop met sneeuwklokjes.
  • Als Stuiter bij Keet Kleur binnenkomt, ligt haar tafel vol met papier, karton, lijm en kleurpotloden. Keet is druk bezig. “Wat ben je aan het doen?”, vraagt Stuiter. Keet vertelt dat ze kaarten maakt en stuurt naar mensen waaraan ze denkt.
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Talaab poel. Ze vinden de sneeuwklokjes in de jungle zo mooi, maar willen eigenlijk nog meer sneeuwklokjes. Mor en Marala gaan ermee aan de slag en komen met een idee: een lasagne van bloembollen.
  • De scouts houden een verkleedpartij waarbij stereotypen worden benadrukt. Benadruk het plezier van verkleden en herken stereotypen maar wel op zo'n manier dat je 'Achter' de kleren leert kijken en er achter komt dat kleding niet alles zegt.
  • De explorers zoeken contact met scouts in het buitenland en wisselen met hen een programma uit om te ervaren hoe Scouting in het buitenland er aan toe gaat.
  • Roverscouts laten zien dat 'hippe activiteiten' geen tot weinig geld kosten. Daarom maken ze reclame voor Shinrin - yoku (bosyoga) en voeren dit in het plaatselijke park uit met iedereen die wil aansluiten.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Jij maakt Scoutcentrum Buitenzorg een stukje mooier
Lid beheerteam
 
We gaan het anders doen! Doe je mee?
Kwartiermaker Scout-In23
 
Jij zorgt ervoor dat de financiën van de HIT op z’n paasbest zijn!
Controller landelijk projectteam HIT
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland