In april wordt de contributienota voor jouw Scoutinggroep of -organisatie voor 2022 opgemaakt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2022
Aankondiging contributienota 2022

Beste penningmeester, 

In april wordt de contributienota voor jouw Scoutinggroep of -organisatie voor 2022 opgemaakt, je ontvangt daarover in maart bericht. Jullie contributie aan de landelijke organisatie wordt vastgesteld op basis van het aantal leden, dat aan jullie contributie betaalt. Met deze brief geven we je graag wat meer achtergrondinformatie en verzoeken we je om je gegevens te controleren. 

Gegevens controleren
Om de hoogte van de contributie voor jouw groep of organisatie te kunnen vaststellen vragen we je om uiterlijk 15 maart de gegevens te controleren in Scouts Online. Voor het aantal leden gaan we uit van het gemiddelde aantal leden van 2021 zoals in Scouts Online geregistreerd. Kijk ook even naar de wijze van betaling die voor je groep of organisatie staat ingesteld. Hier vind je meer informatie over de berekening en hoe je deze online kunt bekijken.

Goed te weten
De landelijke contributie voor 2022 is vastgesteld in de landelijke raad van december 2021. Zoals afgesproken wordt de contributie jaarlijks geïndexeerd met de consumenten prijsindex. Voor de contributie van 2021 is hiervoor een te laag percentage gebruikt en in december 2020 is aangekondigd om dit in de contributieberekening voor 2022 te corrigeren.  

Wat Scouting Nederland te bieden heeft
Wat levert je lidmaatschap bij Scouting Nederland op? Naast de gangbare voordelen in bijgaand document, denk ik dat de meerwaarde van een grote vereniging op tal van punten duidelijk wordt als je kijkt naar de onderwerpen waar we als landelijke organisatie momenteel een rol in spelen. Een paar voorbeelden: we vertalen alle coronamaatregelen zo gunstig mogelijk én direct na elke persconferentie voor alle onderdelen van de vereniging. Onze lobby richting de overheid levert veel voordeel op. Er is een Chief scout binnengehaald die veel voor ons gaat betekenen. We geven advies en middelen voor werving van jeugdleden (Tijd voor Avontuur). En terwijl we allen trots zijn op de stijging van het aantal jeugdleden in de afgelopen twee jaren, moeten we nu gezamenlijk aan de slag om voldoende vrijwilligers te werven, waar we een nieuw project Meer vrijwilligers in korte tijd voor bieden. 

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd maar als je toch vragen hebt, stuur die dan naar het landelijk team financiën via financien@scouting.nl

Met vriendelijke groet,

Fedde Boersma 
Directeur

Scouting Nederland

Lees meer!
Deze mail is verstuurd aan alle penningmeesters voor de contributieplichtige onderdelen van Scouting Nederland.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland