Reminder - heeft jouw groep al 100% VOG? • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
februari 2022
Reminder - heeft jouw groep al 100% VOG?
Beste scout,
 
Het is alweer even geleden dat je een oproep ontving om te gaan voor 100% geregistreerde VOG's binnen jouw groep. Heb je al kans gezien om naar jullie VOG-overzicht te kijken in Scouts Online en wellicht ook al tijd gehad om het aantal geregistreerde VOG’s naar (bijna) 100% op te trekken? 
 
Houd er in ieder geval rekening mee dat het hebben van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers binnen je groep een verplichting is die je niet zo maar kunt negeren. Ondanks dat de VOG een ingangscontrole is, is het hebben van een VOG een eerste aantoonbare goedkeuring om lid te mogen zijn en blijven van Scouting Nederland. 
 
Vrijwilligers binnen je groep die blijven weigeren om een VOG te overhandigen horen niet thuis binnen Scouting. Dat vindt niet alleen de landelijke raad, het is ook de uitkomst van een enquête onder groepen en regio's verspreid door het hele land. 
We helpen je graag om te zorgen voor een 100% VOG-score binnen jouw groep. Stuur daarvoor een e-mail naar socialeveiligheid@scouting.nl
 
Met vriendelijke groet, 
 
Geertje Lycklama en Evert Bor 
Team Sociale veiligheid 
Deze mail is verzonden aan alle voorzitters, secretarissen, groepsbegeleiders en gegevensbeheerders van Scoutinggroepen.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram