Scouts bieden humanitaire hulp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 14, maart 2022
Steun Oekraïense scouts
Scouts in Nederland maken zich ernstig zorgen over de oorlog in Oekraïne. De National Organization of the Scouts of Ukraine (NOSU) biedt humanitaire hulp aan mensen en gemeenschappen in nood. Scouts kunnen de NOSU steunen door een donatie te doen via het WOSM platform. Daarnaast werken we momenteel aan spelactiviteiten en een badge waarmee je met je speltak aandacht kunt geven aan de thema's Vrijheid en Vluchten en waarvan de opbrengst naar NOSU en Guiding in Ukraine gaat.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Vrijwilligers gezocht: organisatie regio's en admiraliteiten
  • Scoutfun hoodie Avonturier airforce blue
  • Start Jantje Beton Collecte: 7 t/m 12 maart
  • Normandy Camporee
  • NLdoet en Nationale Vrijwilligersprijzen
  • Kom in actie en meld je aan om impact te maken!
  • KidsParty 2022 in de Kasteeltuinen Arcen: Ben jij erbij?
  • Scouting Magazine ook online te lezen!
  • Landelijke sterrenkijkdagen
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Bestuursontwikkelingsdag 2 april
Ben je bestuurscoach of wil je dat graag worden? Zoek je inspiratie voor bestuurscafe's of -trajecten over bestuurlijk handelen. Dan is deze dag voor jou! Ben je regiobestuurder en
wil je kennismaken met Bestuursontwikkeling en brainstormen over mogelijkheden voor je
groepen en regio? Schrijf je dan in voor deze inspiratiedag via Scouts Online. Je krijgt het programma toegestuurd. Locatie: Avonturenhuis Scoutinglandgoed Zeewolde (09.30 - 16.00 uur). Wil je meer informatie? Mail dan naar sterbesturen@scouting.nl
Vrijwilligers gezocht: organisatie regio's en admiraliteiten
Scouting Nederland is op zoek naar een aantal vrijwilligers die Scouting Nederland willen helpen binnen het traject Organisatie regio's en admiraliteiten. We zijn op zoek naar één of twee personen met een juridische achtergrond, het liefst met kennis in rechtspersonenrecht of verenigingsrecht,
om met ons mee te denken in de vraag welke rechtsvormen de regio's en admiraliteiten het
beste kunnen krijgen. Ook willen we ze vragen mee te denken en te schrijven in de
begeleidende teksten. Ben jij de persoon die we zoeken? Stuur ons dan een reply op deze @-scout
met daarin je e-mailadres en we nemen contact met je op. Of ken jij iemand van binnen of
buiten Scouting die geschikt is? Stuur dit dan naar diegene door!
Scoutfun hoodie Avonturier airforce blue
Scoutfun hoodie Avonturier airforce blue
Avonturiers opgelet! Op weg naar nieuwe avonturen? Dat trek je deze Avonturier hoodie aan. De ScoutFun hoodies zitten lekker warm en zien er nog tof uit ook. Verkrijgbaar in de maten 128 t/m 3XL.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Start Jantje Beton Collecte: 7 t/m 12 maart
Vanaf de bank thuis geld ophalen voor jouw Scoutinggroep… Dat wil je! En dat kan! Maak je online collectebus binnen 2 minuten aan en stuur al je vrienden en familie een WhatsAppje om te doneren.
Lees meer!
delen op
Normandy Camporee
Op 8, 9 en 10 april wordt in Normandië voor de 10e keer de landing van de geallieerde troepen op Omaha beach herdacht. Wat in de negentiger jaren begon als een initiatief van enkele in Europa actieve groepen van de Boy Scouts van America is uitgegroeid tot een internationaal samenzijn van duizenden scouts. Al lang niet meer ‘alleen’ Amerikaanse boy scouts, maar ook scouts uit andere Europese landen waaronder België, Frankrijk, Engeland, Duitsland hebben aan dit evenement deelgenomen. Ook Nederlandse scouts zijn van harte uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. Iets voor jou?
Lees meer!
delen op
NLdoet en Nationale Vrijwilligersprijzen
11 & 12 Maart is het NLdoet en wellicht heb je een event of activiteit georganiseerd voor een team vrijwilligers om aan de slag te gaan. Hoe slim is het om van die gelegenheid gebruik te maken om een filmpje te maken voor deelname aan de Nationale Vrijwilligersprijzen?! Maak een kort filmpje waar het vrijwilligersteam op staat, bijvoorbeeld aan het begin van een activiteit, even tijdens…én dat je kort vertelt wat je doet als vrijwilligersteam.
Lees meer!
delen op
Kom in actie en meld je aan om impact te maken!
Klaar om impact te maken? Young Impact ontwikkelt speciaal voor scoutsspeltakken een gratis kant-en-klaar programma inclusief  materiaal. Al tienduizenden jongeren hebben zich dankzij Young Impact ingezet voor hun omgeving. Young Impact daagt scouts middels inspirerende werkvormen uit om met hun talent iets goeds te doen voor hun omgeving. Dit programma is nu exclusief beschikbaar voor Scoutinggroepen. Ook kans maken op een gratis programma voor jouw scoutsspeltak? Meld je nu aan!
Lees meer!
delen op
Scouting Magazine van 4 naar 3 edities in 2022
Vanwege de sterk stijgende papierprijzen heeft Scouting Nederland helaas moeten besluiten één editie van het Scouting Magazine van 2022 te schrappen. Om te zorgen dat de magazines wel netjes verdeeld over het hele jaar op de mat vallen, is er wat geschoven met de deadlines. Dit is ook van invloed op de middenkaternen. Editie 2 valt nu in juni op de mat en editie 3 in oktober. Kijk in de mediaplanning voor de exacte deadlines. Uiteraard zetten we deze binnenkort ook weer voor jouw Scoutinggroep klaar in de portal.
Lees meer!
delen op
KidsParty 2022 in de Kasteeltuinen Arcen: Ben jij erbij?
Op 9 & 10 april viert Scouting Limburg haar jaarlijkse feestje voor bevers, welpen en scouts met een beperking in de Kasteeltuinen Arcen. Ervaar gave avonturen met Robin Hood, ontdek wie de beste ridder is, spot flamingo’s en ga dieren knuffelen op de aaiweide. Samen met JongNL Limburg en IVN Limburg organiseren we tal van natuur-, educatieve, creatieve en speelse activiteiten. Neem de bus voor het echte schoolreisje-gevoel en jullie dag kan niet meer stuk.
Lees meer!
delen op
Scouting Magazine ook online te lezen!
Dit weekend is het eerste Scouting Magazine van 2022 op je deurmat gevallen! In deze editie volop tips voor fijne buitenavonturen in het voorjaar. Er is gedacht aan de vogels, maar ook genoeg voor jou om te knutselen, organiseren of te lezen. Heeft je hond hem nu al opgegeten of lees je hem gewoon liever online? Dat kan op onze website! 
Lees meer!
delen op
Landelijke sterrenkijkdagen
Sterren spreken al sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen op 11-13 maart kun je op tientallen plekken alleen of met je speltak in Nederland door een telescoop sterrenkijken. Kijk op  www.sterrenkijkdagen.nl voor de locaties en hoe je je kunt aanmelden. Ook kun je door het hele jaar op bezoek bij een  sterrenwacht. Daarmee kunnen de scouts gelijk ook al werken aan het insigne  'ster- en weerspecialist'
Te donker of te laat om met je speltak op pad te gaan? Dan is de  landelijk zonnekijkdag op 3 juli misschien een leuk alternatief!
Lees meer!
delen op
Speltips: Week van het Geld
De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Daarom is het thema van de Week van het Geld (28 maart t/m 1 april) dit jaar: van doekoe tot digi! Maar hoe doe je dat zonder schulden? Daarom deze speltips over geld.

  • Op het dorpsplein in Hotsjietonia staan in drie uithoeken kraampjes: alle drie mooi versierd in paaskleuren (of met haan, kip en kuiken). Alle inwoners van Hotsjietonia hebben zich verzameld en Noa legt hier een spel uit met eieren.
  • Bij het wolvenhol hebben alle inwoners van de Jungle zich verzameld. Het is feest, maar Akela wil dat alle inwoners hun feestmaaltijd bij elkaar verdienen. Tijdens dit spel spaar je voor een feestmaal, maar gelukkig hoef je hem niet helemaal zelf te betalen.
  • Iedereen wil natuurlijk leuke dingen kopen. Maar helaas hebben de scouts momenteel niet veel geld. De beste manier voor de scouts om geld te verdienen is natuurlijk ouderwets een heitje voor een karweitje.
  • Al voor de jaartelling bestonden er knikkers. Rijke mensen kochten ze, arme kinderen maakten ze zelf om mee te spelen. Met  Coöperatief knikkeren kun je ook inzicht geven in hoe je samen kunt werken om winst te behalen.
  • De roverscouts duiken in het idee van een  Poor man's camp: op kamp gaan zonder er zelf geld aan uit te hoeven geven en wel samen een gaaf kamp beleven. Een mooie uitdaging!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
 
Vacatures
Jij brengt samen de vernieuwing in JOTA JOTI activiteiten!
Teamlid JOTA JOTI
 
Jij helpt de koers uit te zetten
Bestuurslid Team Labelterreinen
 
Draag een Europees steentje bij
Staffmember Europese Conferentie 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland