April is besturenmaand bij Scouting!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 16, maart 2022
April is besturenmaand bij Scouting!
Bestuur: het is tijd voor avontuur! Scoutingbesturen hebben een belangrijke en unieke rol in onze vereniging. De kwaliteit van bestuur en organisatie is zelfs één van de vijf succesfactoren van een groep of regio. Zo'n bestuursteam heeft grote invloed op de kwaliteit en veerkracht van je groep of regio, op het deskundigheidsniveau van vrijwilligers, net als het positieve groepsklimaat. Besturen worden ook geacht transparant en conform regelgeving te werken. Alle reden dus om het belang van een goed bestuur te benadrukken en besturen extra online instrumenten te bieden. Dat doen we in april met het thema Besturenmaand.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Eerste activiteiten besturenmaand bij Scouting
  • Een succesvolle crowdfundactie voor Oekraïne
  • Jouw jeugdleden op de foto!
  • Vechten voor andermans vrijheid
  • Scoor nu een extra Tijd voor Avontuur spandoek: gratis!
  • Topverkoper badge ScoutShop
  • Speltips: Nationale Museumweek
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Eerste activiteiten besturenmaand bij Scouting
Ben jij jong en zit je in het bestuur van een groep, stichting, admiraliteit of regio? En vind je het leuk om met andere jonge bestuurders uit het hele land in contact te komen? Of ben je (nog) niet actief als bestuurslid, maar ben je wel benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kom dan naar de digitale jongebestuurdersborrel op maandagavond 4 april 2022!

Tijdens de proeverij vrijwilligerskwadrant ga je onder begeleiding en met een praktisch hulpmiddel kijken naar de kwaliteiten en motivaties van je eigen vrijwilligers in je groep. Wat maakt dat je vrijwilligers op de juiste plek hebt? Je ontdekt hoe je dit kwadrant kan gebruiken om vrijwilligers voor je groep door te laten groeien en te behouden. Je hebt volop uitwisseling met andere bestuurders. Het geeft je inzicht en een bruikbaar hulpmiddel.
Lees meer!
delen op
Een succesvolle crowdfundactie voor Oekraïne
Op social media heb je hem langs zien komen: de crowdfundactie op steunscouting.nl voor de Poolse scouts die langs de grens van Oekraïne helpen om onder andere EHBO te verlenen aan Oekraïense vluchtelingen. Met jullie hulp hebben we meer dan 200 koffers(!) kunnen versturen naar Polen en Roemenië en zo onze mede-scouts helpen met humanitaire noodhulp op de ontvangstpunten waar Oekraïense vluchtelingen binnenkomen.
Lees meer!
delen op
Jouw jeugdleden op de foto!
Na 10 jaar ‘Laat je uitdagen!’ is het tijd voor een nieuwe ledenwervingscampagne: Tijd voor Avontuur! De eerste wervingsmaterialen zijn al ontwikkeld en worden gebruikt door groepen in het hele land. Om nog meer toffe wervingsmaterialen voor Tijd voor Avontuur te maken, zijn we op zoek naar scouts van alle leeftijden die mee willen werken aan een fotoshoot. Deze enthousiaste scouts vinden het te gek om voor de camera te staan en willen met plezier Scouting uitdragen. Heb je een échte Scoutingsmile en ben jij wel in voor avontuur? Dan zijn we op zoek naar jou!
Lees meer!
delen op
Vechten voor andermans vrijheid
Zoals ieder jaar staan veel Scoutinggroepen en zeekadetkorpsen op 4 mei stil bij de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Wie en wat herdenken we? En waarom is dat ook nu nog belangrijk? Ook nu besluiten mensen het leger in te gaan en te vechten voor vrijheid. Jasper Molenaar deed dat ook, in Afghanistan. Hij is scout en oorlogsveteraan. Team Vrijheid in Herdenken heeft zes activiteiten gemaakt die jouw speltak helpen aan onder andere dit onderwerp aandacht te besteden. De activiteiten zijn gericht op de leeftijd 11-18 jaar, scouts en explorers.
Lees meer!
delen op
Scoor nu een extra Tijd voor Avontuur spandoek: gratis!
Enige tijd geleden hebben we voor alle Scoutinggroepen een gratis Tijd voor Avontuur
spandoek beschikbaar gesteld. Via de speciale code die je contactpersoon communicatie of
secretaris heeft ontvangen kon je een gratis spandoek bestellen bij de ScoutShop. Heb je
die al besteld en wil je er graag nog één? We hebben nog spandoeken beschikbaar die niet
goed zijn gedrukt. Het spandoek is te kort op de rand geprint, waardoor de uitlijning niet is zoals hij zou moeten zijn. De spandoeken zijn desondanks nog wel goed te gebruiken, dus vinden we het zonde om ze weg te gooien. Daarom kan je deze spandoeken nu GRATIS bestellen bij de ScoutShop! Daar kan je ook op de foto's goed zien wat er mis is gegaan met de uitlijning.
ScoutShop
delen op
Topverkoper 2022
Topverkoper 2022
Heb jij binnen jouw groep óf speltak een eigen verkoopactie? Dan is de Topverkoper badge een mooie beloning voor degene die het meeste heeft verkocht. Of dit nu stroopwafels, oliebollen of inzameling van statiegeldflessen is, deze badge zal scouts motiveren goed hun best te doen en draagt dus bij aan een hogere opbrengst.
Nu voor 2,50
Bestel nu
delen op
 
Speltips: Nationale Museumweek
Begin april is het de  Nationale Museumweek, dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land hun collecties in de schijnwerpers zetten. In deze speltips zetten we een aantal Hollandse meesters in het zonlicht!

  • Keet Kleur is naar het Van Gogh museum in Amsterdam geweest. Hier heeft ze mooie schilderijen gezien, zoals de zonnebloem. Ze heeft bedacht om met de bevers diverse activiteiten te doen rond Van Gogh.
  • In Haveli staat een museum waar regelmatig een andere collectie hangt van schilders van vroeger of nu. Op dit moment hangen er schilderijen van Vermeer. Marala vindt het maar wat interessant en wil graag meer over weten.
  • Judith Leyster is een bekende Hollandse schilder die veel portretten heeft geschilderd. Deze geportretteerden lopen 'in het wild' rond in de wijk of buurt. Het is aan de scouts om portretten op te zoeken en vast te leggen op foto.
  • Veel Hollandse meesters schilderden stadsgezichten en bekende gebouwen. Na verloop van tijd verandert er veel, maar veel gebouwen veranderen nauwelijks. De explorers gaan aan de hand van hints deze schilderlocaties opzoeken.
  • Samen met de roverscouts ga je de Nachtwacht namaken. Dit doen jullie tot in detail, kostuums, materiaal, mensen en dieren. Je verzamelt alle spullen en verdeelt de rollen om vervolgens te gaan poseren voor de foto. 

De activiteitenbank is een tool waarin leidinggevenden inspirerende activiteiten met elkaar kunnen delen. De activiteitenbank is de laatste tijd goed aangevuld, waardoor er nu ruim 3000 land-, water- en luchtscoutingactiviteiten te vinden zijn. Dat is een aantal waar we trots op zijn! In 1,5 jaar zijn er ruim 500 activiteiten bij gekomen! Mis je nog een leuk spel? Voeg hem toe op de activiteitenbank om andere leiding te inspireren of geef je op voor de Spelathon van 3 april.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Samen houden we de kwaliteit hoog
Voorzitter Team Labelterreinen
 
Jij helpt samenwerkingsproblemen voorkomen
Coördinator kernteam bemiddelen 
 
Jij verankert acceptatie
Teamleden Spelteam Rainbowscouting
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland