Handige info opdoen, gewoon vanuit je (club)huis!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 17, april 2022
April is besturenmaand bij Scouting!
Bestuur: het is tijd voor avontuur! Daarom staat deze @-scout volledig in het teken van de besturenmaand bij Scouting. Je leest welke webinars en online workshops er deze maand op de planning staan. Daarnaast zijn er voor besturen verschillende praktische tools beschikbaar om je bestuurskracht te versterken. Denk bijvoorbeeld aan het instrument krachtmeting. Met deze krachtmeting van kenniscentrum Movisie kun je in kaart brengen hoe het bestuur ervoor staat. Of is het voor je bestuur belangrijk om je Scoutinggroep een fijne plek te maken voor alle leden? Dan biedt de top 12 voor een gezonde Scoutinggroep interessante tips om mee aan de slag te gaan. Deze en veel meer andere praktische tools vind je op scouting.nl/besturenmaand.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Interessante webinars en online workshops voor bestuursleden
  • Training leiderschap en persoonlijk leiderschap
  • Badge Vrijheid in Herdenken
  • NIEUW - Jaarinsigne 2022 ICT
  • Vluchten voor oorlog - Armen vertelt en programma voor je groep
  • NIEUW bij ScoutShop Scoutfun hoodie Pad vinder
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Webinar: meer vrijwilligers vinden in korte tijd (12 en 28 april)
Wat zijn nu handige tips en tricks om meer vrijwilligers te vinden? Dit webinar biedt je uitleg over het traject 'meer vrijwilligers in kortere tijd', dat sinds kort voor scouts beschikbaar is. In dit bewezen succesvolle traject worden verenigingen begeleid in het werven en behouden van vrijwilligers. Aanmelden is niet nodig, je kunt aansluiten via Microsoft Teams.
Lees meer!
delen op
Online workshop: bestuurlijk handelen met WBTR-stappenplan (13 april)
Handelt je bestuur nu naar de nieuwe voorschriften van de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen)? Met deze online workshop (20.00-21.30 uur) bekijk je met een praktisch hulpmiddel of je bestuur door het jaar heen transparant en zorgvuldig handelt. Je bedenkt waar jouw bestuur meer aandacht aan moet geven, samen met andere deelnemende groepsbestuurders. Van tevoren aanmelden is nodig via deze link.
Lees meer!
delen op
Rol van besturen bij deskundigheidsontwikkeling
Hoe kun je als groeps- of regiobestuur sturen op deskundigheidsontwikkeling? Tijdens dit webinar op 20 april nemen we je mee in hoe Scouting Academy is opgezet en hoe we dit willen doorontwikkelen. We focussen op de kwaliteitsbewakerrol die groepsbesturen hebben bij deskundigheidsontwikkeling in de groep. Aanmelden doe je eenvoudig via deze link.
Lees meer!
delen op
Webinar Rainbowscouting
Hoe kun je als groep bijdragen aan openheid over seksuele en genderdiversiteit? En trouwens: waarom zou je? Dat lijken misschien pittige vragen, maar de antwoorden zijn vast eenvoudiger dan je denkt... Dit webinar vindt plaats van 19.30 - 20.00 uur. Er is geen maximum aantal deelnemers. Aanmelden is niet nodig, je kunt aansluiten in Microsoft Teams.
Lees meer!
delen op
Training leiderschap en persoonlijk leiderschap
Er wordt op zondag 24 april weer een leuke landelijke training gegeven voor kaderleden. Deze training gaat over hoe jij leiding geeft aan een team en aan jezelf, niet over hoe je leiding geeft aan een spel of activiteit. Wat voor leider ben jij? Hoe geef jij leiding? Welke situaties zijn jou op het lijf geschreven en welke zijn lastig voor je? Wanneer geef jij het stokje over aan een ander? Hoe geef je leiding aan je eigen doen en laten? In deze training starten we vanuit leiderschapsrollen, kijken we naar jouw leiderschapsstijl(en) en werken we toe naar hoe jij leiding geeft aan jezelf.
Lees meer!
delen op
Vluchten voor oorlog - Armen vertelt en programma voor je groep
Vluchten voor oorlog, het gebeurt nog iedere dag over de hele wereld. Armen, een scout uit Syrië vertelt er over. Wat maak je dan mee? Wat doet het met je? Waarom vlucht iemand eigenlijk? Team Vrijheid in Herdenken heeft zes activiteiten gemaakt die jouw speltak helpen aan deze onderwerpen aandacht te besteden.
Lees meer!
delen op
NIEUW - Jaarinsigne 2022 ICT
NIEUW - Jaarinsigne 2022 ICT
ICT heeft een belangrijke rol in onze samenleving. Het is dus goed om daar samen met jouw jeugdleden bij stil te staan en aan de slag te gaan met de enorme hoeveelheid leuke spelideeën die daarbij horen. De eisen voor dit insigne zijn zo beschreven dat je er flexibel mee aan de slag kunt, afhankelijk van de huidige maatregelen en afspraken binnen jouw gemeente, groep en speltak. Jeugdleden kunnen zelfstandig vanuit huis werken aan het insigne, maar je kunt er ook met de hele speltak samen mee aan de slag.
Nu voor 1,80
Bestel nu
delen op
 
Badge Vrijheid in Herdenken
Scouts herdenken op 4 mei en vieren vrijheid op 5 mei. Met de speciale badge voor 4 mei en 5 mei voor op je Scoutfit laat je dat zien. Ook kun je er voor kiezen de speciale dasring te dragen. Het hele jaar door of alleen tijdens de herdenking. 
Bestellen
delen op
Speltips: textiel
Textielhergebruik is goed voor onze aarde. Het scheelt een boel grondstoffen en kilo’s gifstof als je je kleding een tweede leven geeft. Je kunt het doneren aan een goed doel of wat langer dragen door het te repareren.
 
  • De bewoners van Hotsjietonia hebben besloten om kleren die ze niet meer passen of niet zo leuk meer vinden niet zomaar meer weg te gooien. Ze ruilen kleren met elkaar.
  • Mor de pauw houdt van pronken en ziet Mowgli en Shanti elke keer in andere kleding lopen. Mor vraagt zich af wat er met de kleding gebeurt als Mowgli en Shanti het niet meer past. Bij de Guha grotten komt hij op een idee!
  • Een kampvuurdeken is een lekkere warme deken om om je heen te slaan wanneer je gezellig bij het kampvuur zit met de scouts. Deze deken kan je helemaal vol zetten met badges, insignes en met vele verhalen.
  • Voor tijdens zomerkamp en regioactiviteiten maken de explorers een heuse speltakmascotte die overal mee naar toe gaat. Want zeg nou zelf, een knuffel is best wel leuk!
  • Roverscouts gaan zelf een t-shirt versieren met hun eigen tekening of tekst door middel van de zeefdruktechniek.
     
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop Scoutfun hoodie Pad vinder
NIEUW bij ScoutShop Scoutfun hoodie Pad vinder
Ben jij degene die met een hike of dropping het juiste pad weet te vinden? Trek dan de volgende keer deze ScoutFun hoodie met de toepasselijke tekst pad vinder aan. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Wil jij onze scouts op 4 mei op de Dam begeleiden?
Algemeen lid team Vrijheid in Herdenken
 
Wil jij Scouting vertegenwoordigen bij de Youth Pride?
Vertegenwoordiging Youth Pride en lid Spelteam Rainbowscouting
 
Jij laat scouts de wereld van de Nederlandse binnenvaart ontdekken!
Teamleden team Nederlandse Binnenvaart contacten en activiteiten
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland