Waar is jouw groep op 4 mei?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 18, april 2022
4 mei: vrijheid in herdenken
Volgende week woensdag zie je ruim 70 scouts en zeekadetten op televisie. Dit jaar mogen Noord-Brabantse scouts helpen op de Dam in Amsterdam tijdens de Nationale Herdenking. Zij gaan onder andere veteranen begeleiden, bloemen in ontvangst nemen in de Nieuwe Kerk, vlaggen hijsen en kransen dragen. Ook zie je scouts op de Waalsdorpervlakte en ruim 150(!) bevers en welpen in Madurodam tijdens de Kinderherdenking te zien via nationalekinderherdenking.nl. Naast de drie grote herdenkingsplaatsen in Nederland zijn honderden Scoutinggroepen actief bij een plaatselijk monument, een element wat ons als scouts verbindt. Wil je je speltak(ken) voorbereiden op 4 mei? Bekijk alle programma-ideeën via de Lees meer!-knop.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Webinar 28 april: Meer vrijwilligers in kortere tijd
  • 2x professioneel scout worden bij Scouting Nederland
  • Week van de Teek 25 - 29 april: Tickless volwassenen groen
  • Scouting Almere voor Floriade
  • Waarderingstekens
  • Scout Out 15 mei in Dronten
  • Speltips: 4 en 5 mei
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Webinar 28 april: Meer vrijwilligers in kortere tijd
Een inleiding in en uitleg over het traject "Meer vrijwilligers in kortere tijd" dat sinds kort beschikbaar is. In dit bewezen succesvolle traject worden verenigingen begeleid in het werven en behouden van vrijwilligers. Het webinar vindt plaats op 28 april van 20.00 - 21.30 uur via Microsoft Teams. Meer weten? Alle webinars van deze besturenmaand vind je begin mei allemaal terug via het Scouting Nederland YouTubekanaal.
Lees meer!
delen op
Scouting Nederland zkt. nieuwe collega's!
De Vereniging Scouting Nederland wordt ondersteund door beroepskrachten die werkzaam zijn op het landelijk servicecentrum in Leusden. De beroepskrachten zorgen samen met de landelijke projectteams, dat de besluiten van het landelijk bestuur en de landelijke raad gerealiseerd worden. Scoutinggroepen, -regio's en leden kunnen terecht bij het landelijk servicecentrum met vragen en voor hulp. Wil jij van jouw hobby je beroep maken? Landelijk team Internet en Landelijk team Financiën zoeken versterking! 
Lees meer!
delen op
Training algemene gesprekstechnieken
Op zondag 12 juni wordt de landelijke training 'Algemene gesprekstechnieken' gegeven voor kaderleden. Tijdens deze training gaan we met elkaar verschillende gespreksvormen (slecht nieuws gesprek, interview, etc.) en gesprekstechnieken (vragen stellen, luisteren, etc.) oefenen. Daarnaast besteden we aandacht aan brainstormen, intervisie en feedback geven. Deze training is voor iedereen die het leuk vindt om de eigen communicatievaardigheden te oefenen en aan te scherpen.
Lees meer!
delen op
Week van de Teek 25 - 29 april: Tickless volwassenen groen
Week van de Teek 25 - 29 april: Tickless volwassenen groen
TICKLESS is de ideale oplossing om teken weg te houden tijdens buitenactiviteiten. Bevestig het apparaat aan je kleding en het houdt teken op afstand. Met speciale ledenprijs én GRATIS Tickless drinkfles bij aankoop van dit artikel bij ScoutShop.
Normaal 34,95
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
 
Scouting Almere voor Floriade 2022
De zes Scoutinggroepen in Almere begeleiden de vlagceremonies tijdens Floriade 2022. En waren ook bij de grote opening! Gedurende de gehele tentoonstelling zullen zij landendelegaties een warm welkom geven in Flevoland. Wil jij ook een dagje naar Floriade met je speltak?
Lees meer!
delen op
Waarderingstekens: Hall of Fame
Onze vereniging kent een onderscheidingssysteem met meerdere onderscheidingen: waarderingstekens, lustrumtekens, Teken voor Bijzondere Verdienste en Maatschappelijk Inzet, het Vriendschapsteken, het Teken van Moed en het Ereteken. Ken jij de Hall of Fame al?
Hall of Fame!
delen op
Scout Out 15 mei in Dronten
Heb je de behoefte om je te verdiepen in een onderwerp dat niet in jouw regio aan bod komt? Mis je competenties voor je (andere) functie? Vind je het fijn om je eigen kennis uit te breiden? De Scout Out organiseert 15 mei in Dronten een workshopdag voor niet-direct-leidinggevenden/kaderleden: bemiddelen, SOL, verandermanagement, oplossingsgerichte communicatie, diversiteit, taakverdeling, sociale media en fondsenwerving, het is jouw keuze! 
Lees meer!
delen op
Speltips: 4 en 5 mei
Afgelopen twee jaar was het op 4 mei op de Dam erg stil en konden er maar een paar mensen bij de kranslegging zijn. Gelukkig kan er dit jaar weer publiek bij zijn en helpen nu weer 70 scouts en zeekadetten bij de kranslegging op de Dam. Ook helpen ruim 160 bevers en welpen bij de Kinderherdenking in Madurodam. Dit jaar kunnen de bevrijdingsfeesten ook weer doorgaan! Het thema is verbinden, een thema dat ook bij Scouting hoort.

  • In Hotsjietonia hangt bij ieder huis de vlag uit, want het is 5 mei: Bevrijdingsdag. De dag waarop in Nederland herdacht wordt dat voor ons land de Tweede Wereldoorlog eindigde en ons land weer vrij was.
  • Baloe is de grote dierenvriend van de jungle. Hij mocht als enige buitenstaander de wolvenvergaderingen op de Raadsrots bijwonen. Ook zorgt hij dat alle dieren en plekken in de jungle met elkaar verbonden worden.
  • De scouts gaan met tekst of afbeeldingen op papier uitbeelden met wie zij zich verbonden voelen en hoe zij dit in de toekomst voor zich zien.
  • Explorers komen erachter hoe vrijheid wordt gevierd in andere landen. Vrijheid is toch een universele waarde? In Nederland vieren we op 4 en 5 mei onze vrijheid. Andere landen hebben andere data en redenen om hun vrijheid te vieren.
  • Vrijheid, gelijkheid en broederschap is het motto van Frankrijk en Haïti. Hoe denken de roverscouts over dit motto? Vertaal dit naar je eigen stam; wat zijn dan jullie normen en waarden als stam?
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij bent een netwerker met zicht op werkvormen en tools
Lid Junior Pride en Spelteam Rainbow Scouting
 
Jij laat vrijwilligers de vrijheid ervaren
HRM'er Vrijheid in Herdenken
 
Jij zorgt ervoor dat het geregeld is
Evenementregelaar / Servicemedewerker Nawaka
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland