En infoavond Slepen 31 mei!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
mei 2022
Presentaties sprekers waterscoutingdag 10 april
Hoi ,

Op 10 april vond alweer de 4e live editie plaats van de landelijke netwerkdag waterscouting. Ruim 40 scouts waren aanwezig vanuit diverse admiraliteiten, regio's en landelijke teams waterscouting. Er is deze dag weer veel gedeeld aan kennis, ervaringen en we zien ook dat we elkaar steeds beter weten te vinden in de samenwerking met elkaar. Met veel enthousiasme kijken we terug op deze dag en ook vooruit naar de volgende, die wordt gehouden op 6 november, locatie volgt nog.

In deze mail betref je een pdf van alle presentaties die op de landelijke netwerkdag waterscouting van 10 april zijn gebruikt door de diverse sprekers. Ook tref je in de pdf de uitkomsten aan met daarin de ideeën die in de middag zijn verzameld en waarmee admiraliteiten de groepen kunnen ondersteunen op implementatie NTR. Het deel over CWO roept mogelijk vragen op als je niet aanwezig bent geweest bij de mondelinge toelichting. Stuur je vragen of verzoek tot een mondelinge afspraak hierover aan cwo@scouting.nl 

Indien er vragen zijn met betrekking tot de presentatie, dan kun je deze sturen aan het betreffende team of naar scoutingacademy@scouting.nl dan zorgen wij ervoor dat de vraag bij het juiste team komt.

Infoavond Slepen op 31 mei via Teams
De oude werkgroep Slepen is omgezet naar een landelijke werkgroep en uitgebreid met een aantal waterscouts uit het netwerk van de voormalige werkgroep. Om de admiraliteiten te betrekken bij de ontwikkelingen omtrent Slepen vindt er op 31 mei een online-bijeenkomst plaats over Slepen. 

Slepen is een module binnen het CWO-diploma Sloep/Motorvlet. Op verzoek van CWO heeft de landelijke werkgroep een aantal concept eindtermen voor deze module opgesteld, die zij graag op 31 mei wil voorleggen. Deze eindtermen worden opgenomen in CWO SMV-IV diploma. Daarnaast is de landelijke werkgroep bezig om de bestaande documentatie slepen te herzien en deze geschikt te maken voor een aanvullende doelgroep niet-scouts met als einddoel dat het cursusboek (voor instructeur en cursist) vormgegeven gaat worden en op de site van CWO komt te staan.  

De bijeenkomst op 31 mei zal in het teken staan van realisatie, ontwikkeling en revisie van het cursusboek voor de module Slepen, toepassing van de eindtermen van de module Slepen door regionale admiraliteiten van Scouting Nederland, ontwikkeling overige cursusmaterialen. Verder het voorstel om (wellicht tijdens de bijeenkomst) te melden dat de werkgroep geïnteresseerd is in trainingsmaterialen voor Slepen die regionaal in gebruik/ontwikkeling zijn. 

De werkgroep willen we graag uitbreiden met waterscouts uit admiraliteiten, die anderen willen ondersteunen en/ of training slepen organiseren. 

Meer info kun je opvragen bij scoutingacademy@scouting.nl

 
Monika van Boheemen
Teamcoördinator Landelijk team Scouting Academy 
Projectleider Veilig Varen
Projectleider implementatie landelijk vrijwilligersbeleid
Regiocontactpersoon
Download presentaties
Dit bericht is verzonden naar voorzitters en secretarissen van admiraliteiten en NTC én CP CWO.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland