En Haagse kinderen in actie tijdens Kinderherdenking!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 19, mei 2022
Badgeverkoop brengt 25.000 euro op
Wauw, samen met jou en jouw groepsgenootjes hebben we meer dan 25.000 euro opgehaald met de 'scouts for Ukraine'-badge! Het tot nu toe opgehaalde bedrag wordt 50/50 verdeeld over de twee donatieplatformen van WOSM en WAGGGS. Je kunt hem nog steeds aanschaffen via ScoutShop, we blijven de opbrengst doneren.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • NIEUW: bij ScoutShop Scouting Original hoodie hawaiiblauw-navy
  • Scouts herdenken: lokaal, in Madurodam en op de Dam
  • Leer zeilen bij Zeilschool Scouting Nederland
  • The International Award For Young People gaat verhuizen
  • Praattool voor bevers en welpen
  • Clubkas-acties.nl
  • Speltips: Dag van Europa
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
NIEUW: bij ScoutShop Scouting Original hoodie hawaiiblauw-navy
NIEUW: bij ScoutShop Scouting Original hoodie hawaiiblauw-navy
Scouting Original hoodie in een vrolijke 'Hawaii' blauwe kleur. De capuchon, koorden én print zijn in contrasterend navy. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 2XL.
Nu voor 39,95
Bestel nu
delen op
 
Scouts herdenken: lokaal, in Madurodam en op de Dam
De Nationale Kinderherdenking vindt elk jaar plaats in Madurodam en dit jaar mochten ruim 160 bevers en welpen uit de regio helpen in de uitvoering. Want bij de Kinderherdenking wordt op de voorgrond niets door volwassenen gedaan! Ook op en rond de Dam hielpen ruim 70 scouts tijdens de Nationale Herdenking en stonden scouts uit het hele land bij honderden lokale monumenten.
Lees meer!
delen op
Leer zeilen bij Zeilschool Scouting Nederland
Heb jij altijd al interesse gehad om te leren zeilen of wil je graag je zeilkunsten verbeteren? Kom deze zomer naar Zeilschool Scouting Nederland! Onder leiding van enthousiaste instructeurs krijg je een week lang zowel theorie- als praktijkles en loop je (hopelijk) aan het eind van een geslaagde week met een mooi diploma van de steiger af. Voor zowel water-, land- als luchtscouts!
Lees meer!
delen op
The International Award For Young People gaat verhuizen
Na een aantal succesvolle jaren The International Award For Young People binnen Scouting
te hebben aangeboden, zal dit in 2023 gaan stoppen. Vanaf juli 2023 loopt de aanmelding
en begeleiding weer via de externe organisatie Award Nederland. Maar het is niet helemaal weg, onderdelen als vrijwilligerswerk en individueel talent kan je nog altijd binnen Scouting oppakken. Klik op Lees meer! om meer te weten te komen over de overgangsperiode.
Lees meer!
delen op
Praattool voor bevers en welpen
Ik win nooit, ik kan het niet, ja, maar zij, ik wil het niet... Je hoort het kinderen vaak zeggen, maar wat kun jij daar als leiding mee? Deze tool is ontwikkeld vanuit de Scoutingpraktijk en helpt jou om in stappen samen met een bever of een welp tot een oplossing te komen.
Lees meer!
delen op
Clubkas-acties.nl
Clubkas-acties wil dat elke organisatie op een leuke, makkelijke én smaakvolle manier geld kan inzamelen. Daarom helpen zij al jaren verschillende verenigingen met het opzetten van verkoopacties om zo de clubkas te spekken. Denk hierbij aan een Paasverkoopactie, Sinterklaas/speculaas verkoopactie of een ‘hele jaar door’-actie met producten die altijd te verkrijgen zijn. Zo kan je dus op elk moment van het jaar geld ophalen. Alle producten worden gemaakt in eigen huisbakkerij, waardoor je alleen kwaliteit verkoopt en daarom jullie kopers elk jaar weer uitkijken naar een verkoopactie!
Lees meer!
delen op
Speltips: Dag van Europa
Ieder jaar op 9 mei wordt de Dag van Europa gevierd. Deze datum is gekozen omdat in 1950 op deze datum de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Robert Schuman, verklaarde dat een samenwerkingsverband tussen Europese landen een Derde Wereldoorlog zou voorkomen. In deze speltips leren we een aantal landen in Europa beter kennen.

  • Sterre en Steven varen vaak met hun boot. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen van Europa. Zo zijn ze in Duitsland en België geweest. Ze hebben daar beroemde gebouwen gezien. Daar hebben ze foto’s van gemaakt.
  • Chil komt vermoeid aanvliegen: "Wat een mooie maar lange vlucht heb ik gemaakt! Ik ben over veel landen heen gevlogen en heb veel moois gezien!" Mowgli en Shanti zijn nieuwsgierig naar alles wat Chil gezien en ontdekt heeft.
  • In levend Ticket to Ride eurorail variant gaan de scouts van de steile rotsen van Luxemburg naar de zonverlichte straten van Rome en van de stoffige straatjes van Barcelona naar het winderige station van Berlijn.
  • De Giro, zoals de bijnaam van de Ronde van Italië luidt, wordt tegenwoordig na de Ronde van Frankrijk als de belangrijkste wielrenwedstrijd van de wereld gezien. De explorers fietsen de Giro d'Italia en hopen allemaal met de roze trui naar huis te gaan.
  • Debatteren gaat om het zo overtuigend mogelijk verdedigen of aanvallen van een stelling. Argumenteren en presenteren spelen hierbij een belangrijke rol. De roverscouts gaan samen in debat over stellingen met Europees tintje.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij let op de centen
Ondersteuners team Cashmanagement
 
Bouw mee aan het Nawakadorp
Sitecrew Nawaka
 
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Recruiter
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland