Speltakken overnachten gratis op Scoutinglandgoed Zeewolde!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 20, mei 2022
Vier de opening van het Avonturenhuis
Een lintje knippen is maar saai. Dus we gaan samen met jeugdleden, vrijwilligers en partners van Scouting Nederland het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde spectaculair openen. We bouwen zaterdag 18 juni 2022 gezamenlijk aan een mega kettingreactie met heel veel verschillende materialen. Naast een mega kettingreactie bouwen zijn er nog veel meer gave activiteiten te doen. Denk aan kanoën, suppen, een stormbaan, A-frame lopen, geocachen, en... klimmen ín het Avonturenhuis. En daar komt nog veel meer bij!  Alle speltakken mogen zich inschrijven en kunnen een GRATIS nachtje slapen op Scoutinglandgoed Zeewolde. 

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Koningin Máxima bezoekt waterscouts op Scoutinglandgoed Zeewolde
  • Onderzoek: vrijwillig kinder- en jongerenwerk van onschatbare waarde
  • Vacature: teamcoördinator Landelijk team Internet (betaalde functie)
  • Vraag jij VOG’s aan voor jouw groepsleden?
  • Buitenspeeldag!
  • Buitenspeelgoed bij ScoutShop
  • Speltips: fiets 'm d'r in!
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Praktijkbegeleiders: draag bij aan het kamp van jouw groep
Het weer klaart op en de kampen komen eraan. Neem eens een kijkje bij het kamp van jouw groep en kijk hoe de leiding het aanpakt. Als praktijkbegeleider kun je hiervan leren waar jij de leiding nog mee kunt helpen, en het is ook een leuke activiteit! Ga achteraf in gesprek over hoe een volgend kamp nog beter kan worden en gebruik de kwalificatiekaart Op Kamp.
Lees meer!
delen op
Koningin Máxima bezoekt waterscouts op Scoutinglandgoed Zeewolde
Onze beschermvrouwe Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 13 mei een werkbezoek gebracht aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Het bezoek stond in het teken van de activiteiten van waterscouting en van projecten op het gebied van duurzaamheid. Het werkbezoek begon in het nieuwe Avonturenhuis waar ze een rondleiding kreeg.  Ze sprak met waterscouts over de rol van Scouting in hun leven, veiligheid op en rond het water en over Nawaka. Aansluitend bezocht Koningin Máxima presentaties van drie duurzaamheidsprojecten.
Lees meer!
delen op
Onderzoek: vrijwillig kinder- en jongerenwerk van onschatbare waarde
Het vrijwillig kinder- en jongerenwerk in Nederland is van onschatbare waarde: wekelijks krijgen zo'n twee miljoen kinderen via deze weg een plezierige vrijetijdsbesteding en worden zij gestimuleerd om hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ook kinderen in kwetsbare situaties worden bereikt, zo blijkt uit een onderzoek van DSP-groep, waar Scouting Nederland aan meewerkte. De helft van de respondenten van het totale onderzoek waren scouts. De vrijwillige activiteiten zijn een aanvulling aan het professionele kinder- en jongerenwerk, waar de nadruk meer ligt op hulp bij het oplossen van problemen bij kinderen en jongeren in meerdere leefgebieden.
Lees meer!
delen op
Vacature: teamcoördinator Landelijk team Internet (betaalde functie)
Landelijk team Internet is op zoek naar een innovatieve en coachende teamcoördinator! Ben jij resultaatgericht, klantgericht, besluitvaardig en een echte leider en vind je het leuk om naast je coördinerende werkzaamheden ook zelf mee te werken aan het realiseren van de doelen van het team? Heb je een afgeronde, relevante opleiding op HBO/WO-niveau en ervaring als leidinggevende van een ICT-afdeling? Wie weet is deze uitdagende werkplek dan iets voor jou!
Lees meer!
delen op
Vraag jij VOG’s aan voor jouw groepsleden?
Op veler verzoek is het nu mogelijk om de standaard mailtekst aan te passen die naar jouw vrijwilligers gaat, op het moment dat je een VOG-aanvraagverzoek doet. Dat maakt dat het standaardmailtje beter in de sfeer past die je als groep en of regio wil uitstralen naar je vrijwilligers. Als je in het aanvraagscherm bent klik je 2x op de knop "volgende". Dan opent zich een scherm waarin je het e-mailadres van de verzender kan wijzigen en het bericht kan aanpassen. Na aanpassen en het eventueel wijzigen van het verzendadres, druk je op de knop "stuur e-mail." Pas de standaardtekst niet teveel aan; het moet duidelijk blijven dat er een VOG wordt aangevraagd en dat deze verplicht is.
Lees meer!
delen op
Buitenspeeldag!
Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! De Buitenspeeldag 2022 is op woensdag 8 juni. Wist je dat je door het aanmelden van jouw activiteit automatisch kans maakt op een duurzame hinkelbaan voor jouw speelplek?
Lees meer!
delen op
Buitenspeelgoed bij ScoutShop
Tijdens Buitenspeeldag goed voor de dag komen? Of wil je tijdens een opkomst eens een ander spel spelen? Bekijk dan het uitgebreide assortiment buitenspeelgoed bij ScoutShop! Hier vind je veel leuke en originele spelen. Van Kubb tot een avonturenbaan en van mega-bellenblazen tot een piratenspeurtocht. Leuk voor een opkomst, kamp of open dag. Maar ook leuk om mee te nemen op vakantie!
Lees meer!
delen op
Speltips: fiets 'm d'r in!
Naar een activiteit of op zomerkamp met de fiets? Bij Scouting fiets je regelmatig in grotere of kleine groepen over straat. En dan kijk je ineens heel anders naar het andere wegverkeer en andersom. Het is dan goed (en leuk!) om daar met je speltak aandacht aan te besteden. Ben je van plan om komende tijd met je speltak of groep te gaan fietsen? Check dan ook het veiligheidsblad:  Veiligheid bij fietsen in groepen.

  • In de schuur van Stanley Stekker hebben Fleur en Keet een aantal fietsbellen gevonden. Wat maken die dingen mooie geluiden! Keet en Fleur denken dat ze daarmee in een fanfare kunnen spelen.
  • Baloe en Raksha vinden het belangrijk dat de welpen gezond blijven. Fietsen is gezond. En je blijft er fit van. Maar fietsen moet je ook veilig doen. Baloe en Raksha vertellen hierover aan de welpen en doen er spelletjes mee.
  • Welke scoutsploeg heeft het in zich om de snelste en vetste Flintstone mobiel te bouwen? Met behulp van palen en tonnen maak je je mobiel race-klaar en strijd je tegen de andere ploeg om de snelste tijd neer te zetten.
  • In jouw omgeving is veel te zien en te beleven. Meestal zijn dat echter wel altijd dezelfde hotspots die iedereen al kent. En dat is zonde! De locals, jouw explorers dus, weten vaak veel beter de interessante en unieke plekken om hun plaats te promoten.
  • De ANWB heeft het kinderfietsenplan opgezet. Dit is een actie om iedereen aan het fietsen te krijgen. Om echt goed te leren fietsen moeten kinderen natuurlijk meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor ieder kind mogelijk. De rovers regelen het!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij weet alles over geld
Adviseurs team Cashmanagement
 
Jij maakt een programma op het water mogelijk!
Lid spelteam waterscouting
 
Ook de kindjes van vrijwilligers gaan mee op Nawaka!
Medewerkers kinderopvang Nawaka
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland