En wanneer organiseer jij een Tijd voor Avontuur-event?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 21, juni 2022
Challenge je speltak!
In heel Nederland zijn twaalf puzzelstukken verstopt. Niet geheel toevallig: in elke provincie eentje. Door met een apparaat met GPS op zoek te gaan vind je het puzzelstuk dat jouw leden op zaterdag 18 juni mee kunnen nemen naar Scoutinglandgoed Zeewolde. Oók als je speltak er niet bij is kun je natuurlijk op zoek naar de puzzelstukken! Ben je superenthousiast en hebben jullie ze alle 12 gevonden? Maak een selfie met het puzzelstuk op locatie, stuur een foto(collage) naar communicatie@scouting.nl en maak kans op een avontuurlijke prijs.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Het is bijna zover, vanaf 18 juni kunnen alle kinderen op avontuur in de natuur vanuit het Avonturenhuis
  • Zet je activiteiten op de kaart
  • Hoe denkt Nederland over Scouting anno 2022?
  • Professioneel scout worden? Bekijk de beroepsvacatures
  • Iedereen op zomerkamp!
  • Netjes omgaan met natuur op Scoutingterreinen
  • Speltips: Nationale Buitenspeeldag
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Plan tijdig je trainingen voor goede afstemming met de groep
Team Informatie en Communicatie van Scouting Academy roept alle trainers op om een start te maken met hun trainingskalender. Deel deze nog voor de zomer met je leiding, zodat groepen hier rekening mee kunnen houden. Zo voorkom je dubbele plannen en kan iedereen de relevante trainingen volgen. Een win-win situatie!
Lees meer!
delen op
Het is bijna zover, vanaf 18 juni kunnen alle kinderen op avontuur in de natuur vanuit het Avonturenhuis
Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren samen buiten in de natuur kunnen spelen en zich ontwikkelen. Dit vergroot het zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een sterker sociaal netwerk. Echter is dat nog niet voor alle kinderen en jongeren in Nederland vanzelfsprekend. Daarom is door de bouw van het Avonturenhuis op kamp en avontuur in de natuur gaan voor iedereen mogelijk. Ook voor kinderen met een beperking.
Lees meer!
delen op
Zet je activiteiten op de kaart
Ga je binnenkort aan de slag met een (half)jaarlijkse planning voor jouw groep of team? Plan je Tijd-Avontuur-event in! Op de 'Tijd voor Avontuur'-manier kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met Scouting. Jongerenbureau Coen heeft onderzocht dat deze aanpak voor kinderen die Scouting nog niet kennen, beter werkt dan een directe oproep als: “Kom naar de open dag en word lid van Scouting!”. Er is een toolkit beschikbaar voor Scoutinggroepen die aan de slag willen gaan met Tijd voor Avontuur. In de toolkit zitten alle materialen die je nodig hebt om met dit evenement aan de slag te gaan.
Lees meer!
delen op
ScoutFun mok - Camping without coffee
ScoutFun mok - Camping without coffee
Een warme kop koffie, thee of chocolademelk drink je in stijl met deze ScoutFun mok. Donkerblauwe stenen mok met aan één zijde de tekst Camping without coffee is just sitting in the woods. Meerdere varianten verkrijgbaar.
Nu voor 7,95
Bestel nu
delen op
 
Hoe denkt Nederland over Scouting anno 2022?
Misschien denk je: oubollig, fikkie stoken en knopen leggen. Maar is dat wel zo? Scouting Nederland liet haar imago onderzoeken door onderzoeksbureau Markteffect, want het is belangrijk om te weten hoe Nederland écht naar Scouting kijkt. Het onderzoek helpt Scouting Nederland om erachter te komen wat Scouting nog aan het imago kan verbeteren om Scouting nog aantrekkelijker te maken. Voor zowel kinderen als volwassenen!
Lees meer!
delen op
Professioneel scout worden? Bekijk de beroepsvacatures
Er zijn vier betaalde functies beschikbaar bij Scouting Nederland. Ben jij of ken jij iemand die werkt of werk zoekt in de richting van communicatie, financiën of ICT? En altijd al eens willen werken voor Scouting? Bekijk de openstaande vacatures op de website en reageer, misschien word jij (of diegene) wel een collega van onder andere Iris, Bob, Monika, Roel, Nathalie, Wiebo en Kim!
Lees meer!
delen op
Iedereen op zomerkamp!
Ben je geen leiding, maar heb je wel zin om op kamp te gaan en je handen uit de mouwen te steken? Ook als niet-waterscout kun je een fantastisch kamp beleven als medewerker op Nawaka! Van subkampmedewerker tot horecamedewerker en van decorateur tot EHBO'er, er is veel mogelijk. Check gauw alle vacatures.
Lees meer!
delen op
Netjes omgaan met natuur op Scoutingterreinen
"De Scoutingwet, elke scout heeft hem tientallen keren opgezegd tijdens het openen en sluiten. Toen je welp was, of misschien zelfs scout, zei je voor het eerst het riedeltje na. Het staflid eerst, dan jij. Je wist wel wat je je zei, maar pas op veel latere leeftijd kreeg het meer betekenis. Een van de zinnen is voor mij de laatste jaren steeds belangrijker geworden: “Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.” En dan vooral dat laatste stukje." Lees Pien's artikel verder via de knop hieronder.
Lees meer!
delen op
NIEUW bij ScoutShop: EOE gasbrander Vanadium X2
NIEUW bij ScoutShop: EOE gasbrander Vanadium X2
Met een vermogen van 3500 W een zeer krachtige gasbrander. Door het grote draagoppervlak én brede stabiele poten zeer geschikt voor grote pannen. Ideaal voor op kamp en met gewicht van 250 gram zeer geschikt voor als je gaat backpacken. Bovendien zeer scherp geprijsd.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: Nationale Buitenspeeldag
De tijd van het buitenspelen en de open dagen is aangebroken. Zo is het morgen (8 juni) Nationale Buitenspeeldag. En buitenspelen, daar zijn we bij Scouting goed in! In deze @-scout vind je voor elke speltak een gaaf buitenspeelspel waarbij je kinderen uit de buurt kunt uitnodigen en je als groep kunt laten zien wie je bent.

  • Alle bewoners van Hotsjietonia zijn druk bezig in de buitenlucht. Natuurlijk wil Stuiter graag weten wat er aan de hand is. Noa vertelt dat vandaag de televisie en tablet uit blijven omdat het vandaag Buitenspeeldag is in Hotsjietonia.
  • Shanti en Mowgli gaan vandaag samen met alle inwoners van de jungle lekker actief buitenspelen. Op elke plek in de jungle hebben de bewoners van de jungle gave activiteiten neergezet, waardoor Mowgli en Shanti zich niet hoeven te vervelen.
  • De bouwers van Barçelijn is een levensechte variant op het gezelschapsspel Carcassonne. De scouts reizen echter niet af naar Carcassonne, maar naar het Middeleeuwse Barçelijn.
  • De explorers verzamelen zoveel mogelijk sleutels om daarmee zoveel mogelijk aanwijzingen te krijgen voor de plaats van de schat in Fort Boyard. Dat moet binnen een zo kort mogelijke tijd om de andere groepen voor te zijn.
  • Het roverscouts jagersspel is een spel waarbij zoveel mogelijk punten verdiend moet worden met de opdrachten. De activiteit kan worden aangepast voor elk thema en elk moment van de dag en is leuk aan te passen aan een feest in de omgeving van jou groep.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij laat vrijwilligers de vrijheid ervaren
HRM'er Vrijheid in Herdenken
 
Jij draait je hand niet om voor technische uitdagingen
Technische crew Nawaka
 
Jij regelt het voor de admiraliteitswinnaars
Weekendmedewerker LSZW 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland