Het Avonturenhuis is officieel geopend!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 22, juni 2022
Avonturenhuis echt geopend!
Zaterdagmiddag 18 juni openden we op spectaculaire wijze het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een lintje knippen past niet zo bij ons, dus werd er met zo’n 170 scouts uit het hele land en vele partners een enorme kettingreactie gebouwd op het terrein. Het ene element zette het volgende in beweging tot uiteindelijk de deur van het Avonturenhuis werd geopend met vuurwerk en glitters. Wát een feest, nu kunnen alle kinderen op avontuur in de natuur!

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Scoutfun t-shirt Kookstaf navy (eind juni beschikbaar)
  • Kampboodschappen doe je met AH.nl
  • Jarno's impressie van de landelijke raad
  • Heeft jouw Scoutinggroep zich al aangemeld voor de Grote Clubactie?
  • Contact met andere groepen tijdens kamp
  • Speltips: een blikje soep, een liter melk, een kilo kaas
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Scoutfun t-shirt Kookstaf navy (eind juni beschikbaar)
Scoutfun t-shirt Kookstaf navy (eind juni beschikbaar)
Geen bever- of welpenkamp zonder kookstaf. Zet deze toppers daarom tijdens kamp in het zonnetje met dit Kookstaf T-shirt. Als eerste op de hoogte worden gebracht wanneer dit shirt te bestellen is? Kies dan voor 'Laat je informeren wanneer dit artikel voorradig is'. Dan weet je zeker dat je niet achter het net vist want dit is een eenmalige productie waarvoor geldt op=op (nadat de shirts geleverd zijn). Verkrijgbaar in de maten XS t/m 5XL.
Nu voor 13,50
Bestel nu
delen op
 
Avond4Daagse 2022 op=op
Avond4Daagse 2022 op=op
Loop je met jouw groep of speltak de Avond4daagse? Deze badge is dan een leuke en originele beloning.
Nu voor 1,50
Bestel nu
delen op
 
Vacature: (Junior) Adviseur communicatie
Het Landelijk team Communicatie van Scouting heeft een missie. We willen iedereen laten weten hoe Scouting met haar toffe activiteiten bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij Scouting ga je op avontuur in de natuur en maak je vrienden voor het leven. Scouting staat midden in de samenleving, dit maakt ons werk dynamisch en actueel. Het vraagt flexibiliteit en vakkundigheid en geeft veel energie. Wil jij ons helpen bij onze missie? Dit kan als je affiniteit hebt met Scouting en passie voor online communicatie!
Lees meer!
delen op
Training voor regio-organisatoren: 23-10-2022
Als regio-organisator ben je de motor achter de regio-activiteiten voor alle speltakken of kaderleden. Bij het organiseren van zo'n activiteit komt van alles kijken, van planning tot catering tot coördineren. Vandaar dat het programma ook is ingericht op het organiseren van evenementen. Denk hierbij aan spelvisie, communicatie, motiveren, projectmanagement en leiderschap. De training bestaat uit twee trainingsdagen met tussendoor een persoonlijke opdracht die je in je regio uitvoert.
Lees meer!
delen op
Save the date: LOSA 2 oktober 2022
Op 2 oktober vindt er weer een Landelijke Ontmoeting Scouting Academy (LOSA) plaats, dit keer op het LSC in Leusden. Naast uitleg over Scouting Academy 2.0 staat er een inspirerend programma voor je klaar. Zet deze dag dus alvast in je agenda!
Event-kalender
delen op
Kampboodschappen doe je met AH.nl
Boodschappen doen voor/tijdens kamp en andere activiteiten is een tijdrovende klus. Met AH.nl kun je tegen gunstige voorwaarden je boodschappen online bestellen en laten bezorgen op je kamp- of Scoutingterrein. Geef zo snel mogelijk je gegevens door, dan kan AH.nl op tijd jouw account aanmaken. Daarna kun je jouw bestelling doen via je account.
Lees meer!
delen op
Jarno's impressie van de landelijke raad
Op zaterdag 11 juni 2022 vond de 99e landelijke raad van Scouting Nederland plaats in het Avonturenhuis op ons mooie Scoutinglandgoed Zeewolde. Namens Scoutingregio Den Haag was Jarno Dakhorst aanwezig als lid van de landelijke raad. Een impressie van zijn dag!
Lees meer!
delen op
Heeft jouw Scoutinggroep zich al aangemeld voor de Grote Clubactie?
De actie start op 24 september maar als je je nu al inschrijft, maak je maar liefst 3 keer kans op €1.000 extra voor jullie groep. De Grote Clubactie bestaat namelijk 50 jaar en dat vieren ze graag met alle deelnemers van deze jubileumeditie. Nu al hebben meer dan 250 groepen zich aangemeld, doe ook mee en vul op een leuke en eenvoudige manier jullie clubkas.
Lees meer!
delen op
Contact met andere groepen tijdens kamp
Vind jij de JOTA-JOTI ook altijd veel te kort duren? En lijkt het je gaaf om tijdens je zomerkamp verbinding te maken met andere Scoutinggroepen die ook op kamp zijn? Doe dan mee met de Zomerkampronde! Het idee is simpel: regel een zendamateur en zorg dat diegene antennes en apparatuur mee neemt naar het kampterrein. Deze antennes kunnen bijvoorbeeld worden opgehangen in een boom en op veel locaties volstaat een goede portofoon ook om mee te kunnen doen!
Lees meer!
delen op
Speltips: een blikje soep, een liter melk, een kilo kaas
Op 26 juni wordt er wereldwijd stilgestaan bij het belang van koeling. Iedereen is tegenwoordig gewend een koelkast in huis te hebben. Maar wat hoort nou eigenlijk in de koelkast? Wat kan er buiten bewaard worden? Hoe houd je producten goed tijdens een (zomer)kamp zonder koelkast en wat kun je dan het beste eten?

  • Het is zomer en warm. Rozemarijn gaat boodschappen doen. Stuiter gaat mee. Ze kopen onder andere melk, chocolade en ijs. Stuiter wil op de terugweg nog even in de speeltuin spelen. Kan dat?
  • Mowgli en Shanti gaan boodschappen doen. Ze gaan onder andere ijs kopen. Het is warm. Kunnen ze, als ze weer thuis zijn, eerst wat drinken en dan de boodschappen opruimen? Waar moeten ze de boodschappen opruimen?
  • De scouts gaan bedenken wat er gegeten wordt op kamp. Na een paar gerechten worden er vragen gesteld als wat te doen bij bijvoorbeeld warm, of extreem koud weer of noodweer.
  • De explorers creëren een koelkast op een plek waar je geen elektriciteit hebt, bijvoorbeeld op (zomer)kamp of in de buurt van de kampvuurkuil om het frisdrank koel te houden. 
  • Het doel van roken was in eerste instantie voor het conserveren van voedsel. Vroeger werden de worsten en hammen na het zouten gerookt boven een smeulend vuur. De roverscouts maken hier graag een vuurtje voor.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij maakt Scoutcentrum Buitenzorg een stukje mooier
Lid beheerteam
 
Als de pleister niet voldoende is…
EHBO’er Nawaka
 
LSZW programma 18+
Programmamedewerker LSZW
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland