lees snel verder om te ontdekken wat er verandert. 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
juni 2022
VOG-einddatum in Scouts Online aangepast
Beste scout,

Met het besluit van de landelijke raad in december 2020 om iedere VOG maximaal 3 jaar geldig te laten zijn hebben we Scouts Online zo ingericht dat er aan alle bestaande VOG’s een zogenaamde technische einddatum gekoppeld is. Deze technische einddatum gaf groepen, regio’s en ook landelijke teams de gelegenheid en de rust om niet direct alle VOG’s binnen de eigen organisatie te moeten vervangen. 
 
De technische einddatum geeft ons echter ook veel ruis op de lijn en zorgt voor vragen. Daarnaast schept het verwarring bij de personen waarvoor wij een nieuwe VOG aanvragen. Men gaat niet uit van de startdatum van de VOG en telt daar 3 jaar bij op, maar van de einddatum. Men negeert dan verzoeken om een nieuwe VOG in te leveren omdat men onterecht van mening is dat het niet eerder hoeft dan de technische einddatum. 
 
Om onduidelijkheden te voorkomen zal de zogenaamde technische einddatum per 1 juli te komen vervallen; wij halen die weg waardoor de registratiedatum + 3 jaar weer de standaard wordt en iedereen duidelijkheid heeft over de einddatum van een VOG. 
 
Kortom, de basisregels blijven:  
  • dat iedere VOG om de drie jaar vervangen wordt door een nieuwe VOG; 
  • dat de registratie(vog)datum + 3 jaar de basis is; 
  • dat het mogelijk is om met 1 VOG alle rollen/functies te kunnen afvangen mits de VOG verleend is voor informatie, geld, aansturen organisatie en personen.  
  • dat het niveau dat de landelijke contributie betaalt, zorgt dat er steeds een nieuwe aanvraag gedaan en geregistreerd wordt. 
 
Iets niet duidelijk of extra ondersteuning nodig? 
Iedere derde donderdagavond van de maand kun je digitaal overleggen met de landelijk coördinator VOG tussen 19.00 en 20.30 uur of je stuurt een e-mailbericht naar vog@scouting.nl

Met vriendelijke groet,

Evert Bor
Landelijk coördinator VOG
Dit bericht is verzonden aan alle secretarissen en gegevensbeheerders van organisatieonderdelen van Scouting Nederland
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland