Veiligheid staat voorop: hoe bereid jij je voor op zomerkamp?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 23, juli 2022
Scouting onderdeel van Nationale Jeugdcoalitie
Bij Scouting bieden we jongeren de kans om sociaal, mentaal en fysiek sterker te worden door zich breed te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Zo dragen we bij aan een veerkrachtige samenleving en maken we zorg minder vaak nodig. Samen met verschillende organisaties op het gebied van cultuur, jeugdwerk, natuur en sport gaat Scouting Nederland zich inzetten voor een gezonde en leerzame invulling van de vrije tijd van kinderen en jongeren met de Nationale Jeugdcoalitie. Samen agenderen we een brede ontwikkeling van de jeugd in landelijk en gemeentelijk beleid. De coalitie zet het onderwerp op de agenda van de politiek en de samenleving en stimuleert samenwerking tussen de verschillende partijen.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Inloggen op Scouts Online aangepast
  • Whaly en River boten te koop na Nawaka
  • Last minute zomerkampvoorbereidingen
  • 7 juli: tweede webinar Grote Clubactie
  • Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen op Floriade!
  • Speltips: meneer Rubik is bijna jarig
  • Meer lezen op scouting.nl/updates
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Inloggen op Scouts Online aangepast
Op 4 juli zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd in Scouts Online die van toepassing zijn op het inloggen. Het inloggen is uitgebreid met de mogelijkheid tot Multifactorauthenticatie (MFA) en de software heeft een grote update gehad. Ook is de inlogmodule voorzien van een nieuw jasje! Het gebruik van MFA is nu alleen nog verplicht voor beroepskrachten en leden van Landelijk team Internet, maar ook als je dat niet bent kun je het al zelf aanzetten. Later wordt het ook verplicht voor landelijke vrijwilligers en vrijwilligers van alle groepen. Hoe je het aanzet en meer informatie hierover kun je lezen in de release notes.
Lees meer!
delen op
Whaly en River boten te koop na Nawaka
Voor Nawaka ging een sponsordeal helaas niet door, daardoor moesten we creatief zijn en hebben we voor een zeer gereduceerd prijs HDP hulpbootjes kunnen kopen. De boten zijn na het kamp 'over' en zullen dus verkocht worden. We willen jou(w) (groep) vooraf de kans geven er een te reserveren als je hier interesse in hebt. Jij profiteert dan van de forse korting die wij hebben kunnen regelen.
Lees meer!
delen op
Last minute zomerkampvoorbereidingen
De laatste voorbereidingen voor de zomerkampen zijn in volle gang. Onze veiligheidsbladen gaan je helpen bij uiteenlopende onderwerpen: gasgebruik, fietsen in groepen, zwemmen in buitenwater, voedselveiligheid en nog veel meer. Doe er je voordeel mee!
Lees meer!
delen op
7 juli: tweede webinar Grote Clubactie
Op donderdagavond 7 juli kun je om 20.15 uur het tweede Scoutingwebinar van de Grote Clubactie bijwonen. In 30 minuten wordt uitgelegd hoe jouw Scoutinggroep de Grote Clubactie kan inzetten om zo extra inkomsten binnen te halen. Meld je aan via de website van de Grote Clubactie en ontdek hoe je de verschillende verkoopmethodes kunt gebruiken, hoe je de actie voorbereidt en hoe je loten verkoopt!
Lees meer!
delen op
Ontdek de leukste activiteiten voor kinderen op Floriade!
Floriade is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben. Proef, voel, ruik en ontdek alles wat de tuinbouw te bieden heeft. Maak kennis met goede ideeën van over de hele wereld over een groene en gezonde stad. Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet! Ga naar floriade.com en ontdek wat er deze zomer allemaal nog meer te doen is!
Lees meer!
delen op
Scoutfun hoodie Pad vinder
Scoutfun hoodie Pad vinder
Ben jij degene die met een hike of dropping het juiste pad weet te vinden? Trek dan de volgende keer deze ScoutFun hoodie met de toepasselijke tekst pad vinder aan. Verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL.
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Speltips: meneer Rubik is bijna jarig
Ernő Rubik (Boedapest, 13 juli 1944) is een Hongaars wiskundige, architect en uitvinder die vooral bekend is geworden door zijn uitvinding van driedimensionale mechanische puzzels zoals Rubiks kubus, Rubik's Magic en Rubik's 360. Zijn puzzels worden wereldwijd verkocht. Zijn verjaardag is binnenkort en een mooie gelegenheid om met jeugdleden aan de slag te gaan met denkopdrachten en puzzels. Dus we gaan aan de slag met logicapuzzels en opdrachten in de vorm van inscape boxen en escape rooms!

  • Op het moment dat Stuiter bij de speeltuin aan komt staan alle inwoners van Hotsjietonia rond een kist. Op die kist zit een slot met cijfers, dat net op dat moment gesloten wordt. Stuiter gaat proberen de kist de openen.
  • Op het moment dat Mowgli en Shanti aan komen lopen is Baloe op de Khaali Jagah - vlakte bezig met een kist. Op die kist zit een slot. Mowgli en Shanti willen natuurlijk weten wat er zo waardevol is dat er een slot op de kist moet komen.
  • De scouts komen erachter dat de paus corrupt is en ontmaskerd moet worden. Hij is bereikbaar via de geheime gangen van het Vaticaan, maar hiervoor moeten codes gekraakt worden. In een kamer staan enkele dozen in elkaar die elk gesloten zijn met een slot.
  • Een schipbreuk brengt de explorers op Saint Explo. Algauw ontdekken ze dat Saint Explo een verlaten eiland is: het lijkt alsof iedereen halsoverkop gevlucht is. Kunnen de explorers in de voetsporen treden van helden zoals Jack Sparrow en Robinson Crusoe?
  • De roverscouts gaan tijdens een spel ontdekken hoe het eraan toegaat in het huidige voedselsysteem. Daarnaast willen we hen doen stilstaan bij hun eigen consumptiepatroon en duurzame alternatieven.
  • Hé, hoe kan dat nou? De boten liggen niet meer aan de steiger?! Nu kunnen we vandaag niet met z’n allen gaan zeilen, dat is jammer. Misschien moeten de waterscouts even om zich heen kijken en hopen dat ze de boten terugvinden. Veel plezier met puzzelen!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Voor de grootste opscheppers
Medewerkersrestaurant Nawaka 2022
 
Jij bent flexibel en durft besluiten te nemen
Weekendmedewerker LSZW 2022
 
Jij zorgt voor matches made in heaven!
Recruiter team HRM
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland