1 augustus: draag je das overal naartoe!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 24, juli 2022
Geef Oekraïense scouts de Nederlandse zomerkampervaring 
26 scouts (22 kinderen en 4 vrijwilligers) uit Oekraïne willen graag deelnemen aan Nawaka 2022. Door de aanvallen van het Russische leger op Oekraïne wonen ze soms al maanden in een vreemd land: ver weg van hun eigen huis, hun familieleden en hun Scoutingvrienden. Door deze scouts deel te laten nemen aan Nawaka, beleven ze toch een fantastische zomer, maken ze kennis met waterscouting in Nederland, en kunnen ze natuurlijk hun favoriete hobby samen beoefenen. Daar kun jij aan bijdragen! Scouts uit heel Nederland helpen op dit moment om kampeerspullen te verzamelen, want tenten en slaapzakken zijn allemaal achtergebleven in Oekraïne. Maar daarnaast zijn de scouts ook enorm geholpen met een financiële bijdrage om de deelnemersbijdrage te betalen, of bijvoorbeeld een deel van de reiskosten.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • AVG-aanpassingen in Scouts Online 
  • 1 augustus: Scout Scarf Day
  • Aanstaande vrijdag European Guide and Scout Conference van start in De Doelen in Rotterdam
  • Koelende das bij ScoutShop
  • Publicatie Scouting Nederland nieuwsbrief
  • Albert Heijn bezorgt op zomerkamp, bij jouw groep en op Nawaka
  • Buitenspelen en gamen in één met Picoo
  • Vacature: teamleider ICT
  • Speltips: Scout Scarf Day
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
AVG-aanpassingen in Scouts Online 
Enkele jaren geleden is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. Scouts Online is daarop zodanig aangepast dat Scouting Nederland voldoet aan de wetgeving voor de gegevens van actieve leden. Er zijn nog meer aanpassingen nodig die vooral gericht zijn op het bewaren van gegevens van oud-leden. Deze aanpassingen worden in de loop van 2022 gerealiseerd.
Lees meer!
delen op
1 augustus: Scout Scarf Day
Het allereerste Scoutingkamp startte op 1 augustus 1907 op Brownsea Island. Daarom is 1 augustus uitgeroepen tot Scout Scarf Day, de dag waarop scouts van over de hele wereld hun das met trots dragen. Op kamp, het vakantieadres, op het werk of naar het strand. Doen jij en jouw leden dit jaar ook mee? Onderaan deze @-scout vind je speltips met dit thema!
Lees meer!
delen op
Aanstaande vrijdag European Guide and Scout Conference van start in De Doelen in Rotterdam
Tijdens deze conferentie komen Scouts uit heel Europa samen om te praten over en plannen te maken voor de toekomst van Scouting in Europa. Deze conferentie vindt elke drie jaar plaats en de WOSM en WAGGGS verzorgen de inhoud van deze conferentie. Scouting Nederland is als host verantwoordelijk voor het regelen van de locatie van de conferentie en voor het organiseren van verschillende activiteiten rondom de conferentie zoals de opening, avondprogramma’s en ontspanning tussendoor.
Lees meer!
delen op
Koelende das bij ScoutShop
Koelende das bij ScoutShop
Op zoek naar wat verkoeling? Deze koelende das/sjaal biedt gedurende 1 dag verkoeling. Even nat maken, na circa 15-25 minuten beginnen de korrels het water te absorberen en gaat het aanvoelen als een gel wat voor de verkoeling zorgt. Ook te gebruiken als icepack bij verzwikking. Dus ideaal voor op kamp of tijdens een (dag)hike als verkoeling of om te koelen bij gezwikte enkel.
Nu voor 5,95
Bestel nu
delen op
 
Publicatie Scouting Nederland nieuwsbrief
Scouting Nederland brengt twee keer per jaar een Scouting Nederland nieuwsbrief uit die onder meer bestemd is voor Eerste en Tweede Kamerleden, wethouders, actualiteitenprogramma's en (sociaal-)maatschappelijke organisaties waarmee Scouting Nederland samenwerkt of relaties onderhoudt. Als groep of regio kun je deze ook goed inzetten in het contact met de gemeente. Afgelopen week is de nieuwe editie gepubliceerd.
Lees meer!
delen op
Albert Heijn bezorgt op zomerkamp, bij jouw groep en op Nawaka
Als je op Scoutingkamp bent wil je niet teveel tijd, geld en moeite kwijt zijn aan boodschappen doen voor de maaltijden. Gelukkig komt Albert Heijn Zakelijk naar het kamp om de boodschappen te leveren. En ook nog tegen gunstigere voorwaarden. Sinds vele jaren is Albert Heijn een trouwe partner zodat Scoutinggroepen onbezorgd op kamp kunnen gaan. En niet alleen op kamp, dit account is ook te gebruiken voor je wekelijkse/maandelijkse boodschappen die je het hele Scoutingseizoen nodig hebt. Limonade, WC-papier, koffie, nog meer koffie...
Lees meer!
delen op
Buitenspelen en gamen in één met Picoo
Picoo, de eerste spelcomputer voor buiten, combineert het avontuurlijke van buitenspelen met het interactieve van gamen. Dit is niet alleen superleuk, het is ook goed voor de fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Tijdens actieve games, zoals Zombierun en Spionnenjacht, heeft iedere deelnemer een eigen controller die onderling met elkaar in verbinding staan. Met coole lichten, geluid en zelfs trillen kunnen kinderen al rondrennend interactief en inclusief buitenspelen! 
Lees meer!
delen op
Vacature: teamleider ICT
Landelijk team Internet is op zoek naar een innovatieve en coachende teamcoördinator! Ben jij resultaatgericht, klantgericht, besluitvaardig en een echte leider en vind je het leuk om naast je coördinerende werkzaamheden ook zelf mee te werken aan het realiseren van de doelen van het team? Heb je een afgeronde, relevante opleiding op HBO/WO-niveau en ervaring als leidinggevende van een ICT-afdeling? Wie weet is deze uitdagende werkplek dan iets voor jou!
Lees meer!
delen op
Speltips: Scout Scarf Day
Op 1 augustus is het Scout Scarf Day. Dit is de dag waarop je aan iedereen laat zien dat jij een trotse scout bent. Veel scouts over de hele wereld dragen die dag hun das, want dat is één van de kenmerken die scouts wereldwijd met elkaar verbindt. Maar er zijn ook verschillen tussen de verschillende landen. In Nederland word bij veel groepen Hollandse Leeuwen (of Britse Bulldog) gespeeld maar in andere landen zijn andere spelen erg populair. In deze speltip gaan we een aantal van die spelen uitproberen. En probeer ook eens de speltips van de andere speltakken uit!.

  • Sterre Stroom is met haar boot naar Slovenië gevaren. Hier heeft ze Sloveense scouts ontmoet. Bevers uit Slovenië dragen ook een das. Maar Badansky is een spel die Sterre nog niet kent.
  • Kaa is bij de Emaarate ruïne. Hier vertelt hij dat er in (bijna) elk land Scouting bestaat. Er zijn veel overeenkomsten zoals het dragen van een das, maar ook net een klein beetje anders uitziet. Zo zijn er in elk land verschillende spelen favoriet. In Litouwen spelen ze het favoriete spel van Kaa: het slangenspel!
  • In Slovenië is een tikspel met de naam Hu Tu Tu Tu, Hierbij moeten scouts in een adem zo veel mogelijk mensen proberen te tikken terwijl je Hu Tu Tu Tu aan het roepen bent.
  • Slime is een erg leuk spel uit Finland waarbij de groep uit elkaar getrokken moet worden door twee explorers. De zwakste schakels vallen als eerste af. Welke schakels blijven overeind?
  • In Tsjechië is het expressie spel Stronzo veruit favoriet bij de roverscouts. Hierbij moet iets uitgebeeld worden wat het volgende teamlid moet gaan proberen te raden.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Nu meedoen of weer vier jaar wachten...
Nawaka-medewerker
 
Jij neemt de leiding over je eigen leven en laat andere meiden dat ook doen
2-5 deelneemsters online Juliette Low Seminar #Lead4Impact
 
Jullie weten de weg in de wereld achter websites!
CMS Medewerkers
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland