En schrijf jij je in voor diverse events?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 25, augustus 2022
Best practice: Scoutcentrum Vlaardingen
‘Met vier groepen uit Vlaardingen zijn we 10 jaar geleden gestart met het realiseren van een nieuwbouwproject. De vier groepen zaten altijd al samen op één terrein en door de bouw van de Blakenburgtunnel moesten wij ruimte maken. Dat heeft ervoor gezorgd dat we een nieuw scoutscentrum konden neerzetten. Op dit moment zijn het terrein en de gebouwen voor 90% klaar. Het terrein moet er nog wel wat groener uit gaan zien en bij een aantal gebouwen moet nog wat gebeuren, maar het is wel voldoende voor een gigantische opening.’. Troj de Leede, teamleider scouts en explorerbegeleiding bij Scouting Wesselgroep, neemt je mee in het bouwproject van scouts in Vlaardingen.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Notariskorting via Scouting Nederland
  • Neem een kijkje op Nawaka 2022
  • Haarlem Jamborette: een internationaal zomerkamp in 2023
  • JOTA-fans opgelet: plusscoutskring PA3EFR/J viert 40-jarige jubileum met reünie
  • Speltips: binnenvaart - ook leuk voor niet-waterscouts!
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Verdiep je in digitaal leren
Ben jij als Scouting Academy-scout klaar voor de digitale toekomst? Investeert jouw regio al in kennis omtrent digitaal leren? Be prepared voor de toekomst! Wij willen je helpen na te denken over dit onderwerp om de juiste keuzes te maken. In het traject Fit for Future Learning is plek voor 100 scouts die zich willen verdiepen in digitaal leren met oefeningen, individuele coaching in dit traject gericht op Scouting. Binnenkort krijg je hierover uitgebreide info per mail, maar lees nu alvast de flyer!
Lees meer!
delen op
Scoutinghoodies in de aanbieding
Scoutinghoodies in de aanbieding
ScoutShop maakt weer ruimte in het magazijn door o.a. een aantal Scouting Original en ScoutFun hoodies af te prijzen. Voor deze hoodies geldt op=op en volgende week worden de laatste exemplaren op Nawaka verkocht. Wacht dus niet te lang.
Normaal 39,95
Nu voor 29,95
Bestel nu
delen op
 
Notariskorting via Scouting Nederland
Heeft jouw groep de WBTR op orde en overweegt de groepsvereniging of beheerstichting als laatste stap een statutenwijziging? En hebben jullie nog geen notaris? Scouting Nederland heeft een prijsafspraak met een notaris gemaakt voor Scoutinggroepen waar je je voor kunt aanmelden. Meer weten?
Lees meer!
delen op
Neem een kijkje op Nawaka 2022
Op zaterdag 13 augustus is het Nawaka-terrein geopend voor bezoekers. En niet alleen voor familie van deelnemers, óók scouts zijn welkom! Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaan op dit nationale waterkamp met 4.500 waterscouts op en om het water? Van 11.00 tot 17.00 uur ben je meer dan welkom. Kun je 's avonds gelijk de mooi verlichte gondelvaart meepakken vanuit Zeewolde!
Lees meer!
delen op
Haarlem Jamborette: een internationaal zomerkamp in 2023
Beleef de Haarlem Jamborette met ruim 3000 internationale scouts in recreatiegebied Spaarnwoude, vlakbij Amsterdam, Haarlem en Zandvoort. Twaalf dagen vol geweldige Scoutingactiviteiten, nieuwe vrienden ontmoeten uit meer dan 13 verschillende landen en natuurlijk leuke festiviteiten tussendoor om nooit te vergeten. Blokkeer 5 – 16 augustus 2023 in je agenda, want dan vindt de 14e editie van Haarlem Jamborette plaats. Dit kamp voor scouts van 10 – 17 jaar mag je niet missen!
Lees meer!
delen op
JOTA-fans opgelet: plusscoutskring PA3EFR/J viert 40-jarige jubileum met reünie
Het doel van de 40e jubileum JOTA/reünie is om met de groepen, die in de afgelopen 40 jaar bezocht zijn, oude herinneringen op te halen, beeldmateriaal te delen en een JOTA-station met de bijzondere roepnaam PA40EFR/J in de lucht te zetten. Dat doen ze tijdens het JOTA weekend van 14 tot 16 oktober 2022 in Mook, vanwege de uitermate radio-golf-gunstige hoge ligging in Nederland en de fysieke ruimte voor groepen om er met ons het weekend te kamperen, BBQ’en, kampvuur te stoken en te zenden. 
Lees meer!
delen op
Speltips: binnenvaart - ook leuk voor niet-waterscouts!
8 augustus lanceert een nieuw tijdelijk insigne speciaal voor waterscouting. Voor landscouts of luchtscout is deze ook goed te doen! Het is het 'Binnenvaart Insigne', in samenwerking met het Nederlands Binnenvaart Bureau (NBB). De eisen van dit insigne kun je vinden op de website van Scouting Nederland en het insigne kun je kopen via ScoutShop.

  • Steven en Sterre Stroom hebben de twee verschillende kanten van hun boot een andere naam gegeven, stuurboord en bakboord. Stuiter ziet dat ze daar ook kleuren voor gebruiken. Hiermee heeft Sterre een leuke speurtocht gemaakt.
  • Mowgli en Shanti zitten bij de Nishaani plaats als Malchi al mopperend aan komt zwemmen: ''Hier in het water tussen de waterplanten is de jungle soms net een doolhof. Ik wilde dat ik af en toe iemand had die de weg kon wijzen."
  • Voor het tijdelijk Binnenvaart Insigne gaan de scouts hun kennis testen en verbeteren over begrippen uit het BPR (Binnenvaart Politie Reglement) in een memory.
  • De explorers gaan op het water ervaren hoe routetechnieken werken met een GPS en varen via POI's een route waar op een boei wat interessants te vinden is.
  • De roverscouts testen hun kennis over de binnenvaart door middel van het bekende TV-spel De Slimste Mens met een bestaande vragenlijst over de binnenvaart!


Kijk voor meer binnenvaarttips bij de tag: binnenvaart en bij de tips van de maand op de activiteitenbank!
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Handen uit de mouwen voor Scoutinglandgoed Zeewolde!
Kampstaf Scoutinglandgoed Zeewolde
 
Alle ins en outs uit de jungle
Lid spelteam Welpen
 
Jullie weten de weg in de wereld achter websites!
CMS Medewerkers
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland