Meld je ook aan voor de klankbordgroep
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
augustus 2022
Terugkoppeling klankbordbijeenkomst 4 augustus 2022
Beste voorzitter en secretaris, 
 
Bijgaand ontvangen jullie de terugkoppeling van de klankbordbijeenkomst van 4 augustus 2022. Tijdens deze bijeenkomst heeft Rozemarijn Hoobroeckx van Landelijk team Juridische zaken van Scouting Nederland namens de werkgroep juridisch van het project Organisatie regio’s en admiraliteiten aan de aanwezigen van de klankbord een achttal stellingen voorgelegd. De antwoorden op de stellingen zijn verwerkt in een Padlet en worden gebruikt om het advies aan het landelijk bestuur aangaande de juridische entiteit van de regio’s, regionale en interregionale admiraliteiten verder vorm te geven.  
 
Het gaat om de volgende stellingen: 
  1. Een regionale admiraliteit is een team van de regio, vergelijkbaar met een activiteitenteam en trainingsteam.    
  2. Een interregionale admiraliteit is een uitvoeringsorgaan van de betrokken regio’s.    
  3. De zeggenschap van de groepen over de activiteiten van de interregionale admiraliteit loopt via de regio, net zoals bij de regionale admiraliteit.    
  4. De admiraliteitsraad is vergelijkbaar met de spelraad in de regio, ook in de interregionale admiraliteit, en behoeft geen formele rol in de rechtspersoon.   
  5. Doordat de regio’s verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de watergerichte taken van de admiraliteit worden de belangen van waterscouting voldoende behartigd.   
  6. In het bestuur van de interregionale admiraliteit zit vanuit elke betrokken regio een vertegenwoordiger.   
  7. Vrijwilligers van de regio zijn (naast lid van Scouting Nederland) lid van de regio.   
  8. Vrijwilligers van de regio hebben allemaal stemrecht in de regioraad.  

 
Er is geprobeerd de stellingen zo te formuleren dat een beeld kan ontstaan over de voorkeuren van jullie als afvaardigden van de regio’s en admiraliteiten. De antwoorden op de stellingen zijn eerst geïnventariseerd en daarna met elkaar besproken. Deze antwoorden zijn opgenomen in Padlet, welke is gedeeld met klankbordgroep. Op deze manier kunnen zij ook nog aanvullende informatie kwijt. Mocht jouw regio of admiraliteit al een klankbordgroepslid hebben dan kunnen jullie bij hen terecht voor aanvullende informatie.  
 
Heeft jouw regio of admiraliteit nog geen klankbordgroepslid afgevaardigd en vind je het belangrijk direct input te geven aan de werkgroep juridisch bij het opmaken van het advies en de mogelijke aanpassingen van het huishoudelijk reglement? Geef dan alsnog een lid op via deze link.  
 
Zodra jullie inschrijving binnen is, kunnen we de opnames van de klankbordgroepsbijeenkomst en de Padlet met jullie delen en kunnen jullie je eigen aanvullingen in de Padlet toevoegen. Ondertussen gaat de werkgroep door met schrijven omdat half september de stukken voor de landelijke raad bij het landelijk bestuur moeten liggen.  
 
Uiteindelijk ontvangen jullie ook het advies en het voorstel tot aanpassing van het huishoudelijk regelement via de landelijke raad en het landelijk bestuur. Maar mocht je in het voortraject mee willen helpen, dan is deelname aan de klankbordgroep namens de regio of admiraliteit aan te bevelen. 
 
Op 6 september 2022 hebben we van 20:00 tot 21:30 uur een nieuwe online klankbordgroepbijeenkomst. Hierin zal een conceptadvies aan de klankbordgroep worden voorgelegd. Mocht er nog geen deelname van de admiraliteit(en) en/of regio(‘s) in jou buurt zijn, mag je ze attenderen op onderstaande inschrijflink zodat ook zij er op 6 september 2022 bij kunnen zijn.  
 
Inschrijflink klankbordgroep Project organisatie regio's en admiraliteiten.
 
Alvast bedankt voor jullie inzet en tot 6 september 2022. 
 
Met vriendelijke groet, 
 
Roel Ossewold

Projectleider Project organisatie regio’s en admiraliteiten 

Deze mail is verstuurd aan voorzitters en secretarissen van regio's en admiraliteiten.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland