En wroet in de aarde tijdens de Bodemdierendagen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
• Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 26, augustus 2022
Nieuwe subsidie beschikbaar voor verduurzamen maatschappelijk vastgoed
De nieuwe DUMAVA-subsidieregeling is opgesteld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om op korte termijn stappen te maken met het verduurzamen van hun gebouw. Is jouw Scoutingorganisatie eigenaar van een gebouw, en dus eigenaar van maatschappelijk vastgoed? En wil je je bezighouden met het verduurzamen van het gebouw? Dan is de nieuwe subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed interessant.

Lees meer!
delen op

Ook in deze @-scout:
  • Scouting Hoorn realiseert eerste volledig gerecyclede lelievlet, de ecovlet
  • Bodemdierendagen 2022
  • Werk aan je skills in Groningen en Zeeland
  • Spelathon 4 september
  • Speltips
  • Vacatures voor uitdagende functies bij landelijke Scoutingteams en -events
Scouting Hoorn realiseert eerste volledig gerecyclede lelievlet, de ecovlet
Scouting Hoorn vaart op het Markermeer en daar ziet de groep steeds vaker stukken plastic in het water drijven. Daarom ontstond de wens om een lelievlet te maken die volledig uit gerecycled plastic bestaat. Een schip dat bewustwording creëert en beter vaart dan de traditionele stalen lelievlet.
Lees meer!
delen op
Bodemdierendagen 2022
Doe met je speltak mee met de Bodemdierendagen! Met jouw waarneming kunnen we zien hoe het gaat met het bodemleven in bewoonde gebieden in Nederland. Dus: duik met je leden de stad of het dorp in! Je kunt het invulformulier downloaden en meenemen naar buiten. Je kunt ook direct online je waarneming doorgeven.
Lees meer!
delen op
Expeditie Natuur insectenkijker
Expeditie Natuur insectenkijker
Doe je mee aan Bodemdierendag? Dan mag een insectenkijker niet ontbreken. De loep op de bovenkant vergroot de inhoud van de beker 3- of 5x.
Nu voor 3,95
Bestel nu
delen op
 
Werk aan je skills in Groningen en Zeeland
Wil jij je in het derde weekend van september niet vervelen? Vijzel je na deze coronaperiode graag nog eens wat Scoutingtechnieken op? Of wil je iets weten over een specifiek onderwerp voor je speltak of je bestuur? De landelijke Scoutiviteit is gestopt, maar meerdere regio’s pakken nu de handschoen op! In het weekend van 17/18 september kun je in Noordoost (Scout Out, Haren)- en Zuidwest-Nederland (ZESC, Veere) weer tegoed doen aan onvervalst ontwikkelen, gezelligheid en netwerken! Geef je snel op of kijk voor meer info op scout-out.nl of ZESC.nl
Spelathon 4 september
Vind je het leuk om spelideeën uit te wisselen met andere creatievelingen uit het land? Doe mee met met de Spelathon! Landelijk team Spel organiseert op 4 september een HYBRIDE Spelathon van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je kunt aansluiten in Leusden, of via Teams. Op de dag zelf zal er vanuit Leusden een livestream aangestuurd worden.
Lees meer!
delen op
Speltips: buitenleven
De zomer is dé tijd om buiten te spelen. Tijd voor activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en het weer.

  • Bas Bos vertelt dat er in Nederland een aantal soorten muizen leven. Je hebt de huismuizen, dwergmuizen, bosmuizen, woelmuizen en slaapmuizen. Het zijn knaagdieren, zoogdieren,
    alleseters. De bevers beleven de muizenissen van een bosmuis.
  • Rikki Tikki Tavi vertelt dat je ook echte dieren ‘vangen’ in de echte wereld: Animal go. De welpen gaan met Rikki Tikki Tavi  naar de Talaab poel om uit elke hoofdgroep een dier te ‘verzamelen’.
  • De bodem is belangrijk voor bomen en planten om te kunnen groeien en speelt een rol in de voedselkringloop. De scouts maken een bodemprofiel om te zien hoe de bodem is opgebouwd.
  • De avatar is op zoek naar volgelingen. Hij selecteerde van elke natie enkele inwoners. Zij worden op de proef gesteld aan de hand van een tocht. Tijdens de tocht moeten de explorers ontdekken en aantonen dat zij alle natuurelementen kunnen beheersen.
  • Door het maken van een stop-motion filmpje gaan de roverscouts op leuke en creatieve manier kennismaken met schimmels in ons eten.
Lees meer!
delen op
Escape Room The Game
Escape Room The Game
Beleef de spanning van een echte Escape Room tijdens een opkomst, op kamp of gewoon thuis! Net als bij een echte Escape Room, ben je ook bij dit spel "opgesloten" en moet je de codes vinden om binnen 60 minuten te ontsnappen. Dit spel bevat 4 spannende avonturen in oplopende moeilijkheidsgraad. Goed voor 4x 1 uur spelplezier waardoor je dus met weinig voorbereiding een gave opkomst in elkaar hebt gezet.
Normaal 39,95
Nu voor 24,95
Bestel nu
delen op
 
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is (deels) afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen. Of ga naar scouting.nl/updates voor uitgebreider Scoutingnieuws.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Je bent flexibel en durft besluiten te nemen
Weekendmedewerker LSZW 2022
 
Jij bedenkt de beste spelen voor scouts
Lid spelteam scouts
 
Scoutinglandgoed Zeewolde; dé plek voor jou als scout!
Medewerker team Beheer Scoutinglandgoed Zeewolde
 
Alle vacatures
 
@-scout gaat naar alle vrijwilligers en 18+ leden van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Jouw activiteiten kunnen er ook in, raadpleeg de mediaplanning voor meer informatie. Jouw Scouts Online-lidnummer is .
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram
Trotse partner van Scouting Nederland