Jouw tweewekelijkse Scoutingupdate! • Mijn Scouting • Ontdek Scouting • Bekijk online
Scouting
Nummer 6, oktober 2020
Komend weekend op Junglesafari
Op 31 oktober gaan we met alle welpen samen een grote activiteit doen: Junglesafari! Met alle welpen in Nederland gaan we op zoek naar de verdwenen taart van Dahinda. Junglesafari is helemaal uitgewerkt en het heeft een eigen themaverhaal. Vanwege de geldende coronamaatregelen kan Junglefestival niet doorgaan in de oorspronkelijke vorm. Maar dat wil niet zeggen dat er geen Junglesafari plaats kan vinden!

Lees meer!
delen op
Kleine update coronavirus factsheet
De persconferentie van vanavond geeft geen extra maatregelen, maar wel extra waakzaamheid. Zoek de grenzen van de maatregelen niet op. Neem je verantwoordelijkheid en voorkom verdere maatregelen die Scouting en de maatschappij raken. In het factsheet hebben we de quarantaineduur van 14 naar 10 dagen aangepast conform de nieuwe RIVM-richtlijn en zijn de maatregelen voor het organiseren van JOTA-JOTI 2020 eruit gehaald. Kijk voor een toelichting op diverse vragen over Scoutingmaatregelen op scouting.nl/coronavirus.
Lees meer!
delen op
Voor op de agenda: Nationale Vrijwilligersdag 7 december
Voorzitter, jouw vrijwilligers zijn goud waard. Niet alleen tijdens Nationale Vrijwilligersdag, maar iedere dag. Deze dag of week waarin de leiding en bestuursleden/-ondersteuners actief zijn leent zich echter uitstekend om hen extra in het zonnetje te zetten. Met een toffe (online) training/activiteit, of een aankondiging om iets leuks met elkaar te ondernemen als de coronamaatregelen op een later moment dit toelaten. Of breng een kleinigheidje langs waarmee je laat zien dat je aan ze denkt. Zeker in deze roerige tijden.
NIEUW bij ScoutShop: Mondkapjes
NIEUW bij ScoutShop: Mondkapjes
Nu er een dwingend advies is mondkapjes te dragen in publieke ruimtes, mag een echt Scoutingmondkapje niet ontbreken. Never trust a smiling scout, ook als er een mondkapje voor zit ;)
Nu voor 4,95
Bestel nu
delen op
 
De leukste dag van het jaar: de Contactpersonen Communicatiedag!
Voor het eerst in de geschiedenis organiseren we de CP communicatiedag online edition. We ontmoeten elkaar via Microsoft Teams voor een gezellige middag boordevol inhoud en uitwisseling. Ben jij er ook bij? De datum van de CP communicatiedag in 2020 is op zondag 8 november. We starten om 14:00 uur en sluiten rond 15.30 uur af, waarna je nog gezellig mee kan doen met een pubquiz! Na inschrijving ontvang je van ons een mail met alle links naar de Teams-omgevingen. We hopen natuurlijk een grote opkomst.
Lees meer!
delen op
Landelijke vertrouwenspersonen
Wist je dat Scouting Nederland twee landelijke vertrouwenspersonen heeft? Ze zijn aangesteld voor de groeps- en regiovertrouwenspersonen om te sparren of om als klankbord te gebruiken, en voor vrijwilligers van een landelijke activiteit/project. In het Scouting Magazine dat volgende maand uit komt lees je een uitgebreid interview met deze twee scouts. Op scouting.nl lees je alvast meer over deze rol.
Lees meer!
delen op
Training van Landelijk team Internet
8 november is de laatste Scouts Online en Content Management Systeem Joomla!-training van dit kalenderjaar, natuurlijk online. Lekker de training bijwonen met je eigen versgezette koffie of thee en je favoriete koekjes! Meld jij je aan?
Lees meer!
delen op
Vraag de GRATIS ScoutShop cadeaufolder aan
Wil jij de splinternieuwe ScoutShop cadeaufolder vol inspiratie en cadeautjes voor de feestdagen ontvangen? Dat kan! Vraag hem aan en deze wordt gratis naar je opgestuurd. 
Vraag aan
delen op
Speltips: herfstig
De herfst begint al goed zichtbaar te worden, de bomen krijgen mooie herfstkleuren, beukenootjes, eikels en kastanjes vallen van de bomen. Alle speltakken gaan aan de slag met de herfst.

  • Keet Kleur loopt het lokaal binnen met een handvol herfstbladeren in verschillende kleuren. “Wat kunnen de herfstbladeren mooie kleuren hebben, je zou er zo een mooi schilderij mee kunnen maken”.
  • "Mowgli! Mowgli!" klinkt het hard door de jungle. Het is Shanti, ze rent met iets in haar handen. De dieren kijken nieuwsgierig. "Kijk, ik heb een speurtocht gemaakt!" Mowgli kijkt haar nieuwsgierig aan, is dat schatkistje een speurtocht?
  • In de volksmond is thee een warme drank met een aftreksel van blaadjes. Maar je kunt 'thee' van heel veel soorten producten maken. Zoals tisane, de scouts gaan ermee aan de slag.
  • In de herfst regent het heel veel, en dat water is tot op zekere hoogte te drinken. Dit kan je in het klein namaken met een eigen zuiveringsinstallatie, zo heb je bijvoorbeeld zuivering door middel van zand of grind, de explorers proberen het uit.
  • Vlees is een product dat van dieren afkomstig is en tot voedsel verwerkt. Geen vlees zonder dieren, toch is een dode vogel nog steeds een vogel. Pas als het gevogelte geplukt is en de kop en poten er af zijn, begint het op voedsel te lijken.
Lees meer!
delen op
Meer lezen?
De inhoud van de @-scout is afgestemd op jouw functie(s) zoals geregistreerd in Scouts Online. Wil je alles lezen? Klik dan op Lees Meer! om op scouting.nl de volledige @-scout te lezen.
Lees meer!
delen op
Vacatures
Jij laat jeugdleden avonturen beleven op het water en de oever
Hoofd Programma en Subkampen Nawaka 2022
 
Jij zorgt voor de menskracht van Nawaka!
HRM-er Nawaka 2022
 
Alle vacatures
 
@-scout is bestemd voor alle vrijwilligers en roverscouts van Scouting Nederland en verschijnt iedere twee weken. Aanleveren van content kan via at-scout@scouting.nl.
Scouting Nederland
Larikslaan 5
3833 AM Leusden
www.scouting.nl
Vind Scouting op
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube   Instagram